De gyllene frukterna

De gyllene frukterna - Nathalie Sarraute | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Nathalie Sarraute
DIMENSIONERA
7,44 MB
FILNAMN
De gyllene frukterna.pdf
ISBN
1610265299890

BESKRIVNING

»En roman som lever och andas litteratur.« HELSINGBORGS DAGBLADNathalie Sarraute [19001999] räknas till den franska nya romanens förgrundsfigurer, men liknar egentligen inte någon annan författare från samma tid. Hon eftersträvade, med sina egna ord, en litterär text »lika anonym som blod«, för att kunna skriva fram »det osagda«. För De gyllene frukterna tilldelades hon det prestigefyllda Prix international de littérature 1963.Lorenz von Numers översättning från sextiotalet har här reviderats av Nova Gullberg Zetterstrand och Henrik Petersen. Med ett förord av författaren och kritikern Laura Lindstedt.»Nathalie Sarrautes De gyllene frukterna är en roman som lever och andas litteratur. Den gör läsandet och talandet om böcker lite svårare. Det sistnämnda menat som beröm.« BJÖRN KOLMISOPPI, HELSINGBORGS DAGBLAD»Hos Sarraute blir envar ett universum och varje livsögon­ blick en atom på väg att sprängas av förnimmelser och tankar.« STEFAN JONSSON, DAGENS NYHETER»De gyllene frukterna är en enda lång utforskning av språkets möjligheter och av dess förstörande krafter.« MATS GELLERFELT, SVENSKA DAGBLADET

Fraktfritt över 169 kr Alltid bra priser och snabb leverans. | Adlibris De gyllene frukterna [1963] är en av den franska nya romanens självklara klassiker.

av Lorenz von Numers. Sarraute, Nathalie, 1900-1999 (författare) Alternativt namn: Tcherniak, Nathalie, 1900-1999 Numers, Lorenz von, 1913-1994 (översättare) Alternativt namn: Numers, Lorenz Torbjörn Gustaf Gunnar von, 1913-1994 Verk som ingår i eller hör samman med denna titel Nathalie Sarrautes De gyllene frukterna är en av den franska nya romanens självklara klassiker.

RELATERADE BÖKOR