Alla floder flyter mot havet

Alla floder flyter mot havet - Dorit Rabinyan | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Dorit Rabinyan
DIMENSIONERA
8,63 MB
FILNAMN
Alla floder flyter mot havet.pdf
ISBN
4522340484622

BESKRIVNING

När israeliska Liat av en tillfällighet stöter ihop med palestinske Hilmi en stormig eftermiddag på ett kafé i Greenwich Village i New York, faller hon handlöst för honom. Hilmi är en konstnärsbegåvning som vistas i New York på ett stipendium, men gärna vill stanna kvar, medan Liat är en forskare, inställd på att snart återvända till Israel. Mot sin inre övertygelse inleder hon ett passionerat förhållande med Hilmi, trots att hon vet att de bara kan leva ut sin kärlek där och då Liat lever i ständig skräck för att hennes judiska familj och vänner i New York ska få nys om kärleksaffären. Hilmi däremot är den kompromisslöse konstnären, det gör honom ingenting om hela världen får reda på att de älskar varandra. Tillsammans utforskar de New York och känner sig kanske för första gången helt fria, men när Liats avresedatum närmar sig måste hon bestämma sig för om hon ska ge upp allt för kärleken.

De befinner sig på neutral mark, men är präglade av sin bakgrund och sin utgångspunkt. De är fostrade, de är som de flesta är när vi fostras in i ett liv med närstående, vänner, ja, i ett liv som präglar. Alla floder flyter mot havet är skriven av Dorit Rabinyan, israeliska med judiska rötter i Iran.

På lördag möter vi henne i Lundströms Bokradio! Ladda ner (42 min, MP3) Min sida ... Dorit Rabinyan (hebreiska: דורית רביניאן, persiska: دوریت ربینیان), född 25 september 1972 i Kfar Saba i Israel, är en israelisk författare som kommer från en iransk judisk familj. 2014 skrev Rabinyan romanen Gader òhayah (på svenska utgiven 2018 som Alla floder flyter mot havet), om en kärlekshistoria mellan en israelisk kvinna och en palestinsk man i New York. Alla floder flyter mot havet, Dorit Rabinyan, (Norstedts, övers: Rose-Marie Nielsen) Yukiko Duke.

RELATERADE BÖKOR