Alltid hejdå

Alltid hejdå - Alma Thörn | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Alma Thörn
DIMENSIONERA
3,22 MB
FILNAMN
Alltid hejdå.pdf
ISBN
4462678349350

BESKRIVNING

Alma Thörn tecknar som det känns. Det gör serieromanen lika passande för vuxna som kan behöva påminnas om vådan av att vara verkligt maktlös som för en tolvåring som inte heller vill vara en fågel. Greta Thurfjell i Dagens NyheterMed "Alltid hejdå" visar Alma Thörn vägen - det här är med stor säkerhet början på ett underbart författarskap. Nils Palmeby, Nerikes AllehandaAlma Thörns självbiografiska serieroman som bygger på hennes egna och hennes mammas gamla barndomsdagböcker där de nästan identiska upplevelserna formas till en knivskarp stridsskrift. Linda Skugge, AftonbladetBerättelsen tar hela tiden barnens parti och låter dem själva diskutera vad som är rätt sätt att hantera den uppslitande och ständigt pågående separationen när barnen går från en förälder till en annan. Alltid hejdå är en viktig och vacker serieroman. Helhetsbetyg: 5. Siska Humlesjö, BTJ-häftet nr 9 2020Alma längtar hem redan innan hon har farit. Hemma i Umeå finns mamma Johanna och bästa vännen, i Bohuslän finns pappa och en överväldigande hemlängtan. Samtidigt, fast nästan 30 år tidigare, går Johanna runt i Malmberget. Hon vill vara överallt utom hemma hos sina bråkande frånskilda föräldrar. Alltid hejdå är en helt enastående debutroman om skilsmässobarn i två generationer, som sedd ur barnens ögon.Alma Thörn är född 1992. Som serietecknare briljerar hon i att teckna ansiktsuttryck och skapa känslig och trovärdig dialog. Hon är utbildad vid Umeå Konstskola och Serieskolan i Malmö och ägnar sig utöver tecknade serier även åt måleriskt broderi.

Här ser du vad du behöver göra om du fortfarande har reskassa eller biljetter på kortet. Alltid hejdå är Alma Thörns enastående debutroman om skilsmässobarn i två generationer. Genom vackra blyertsteckningar och realistisk dialog skildrar hon den sorg, det vemod och den ambivalens som uppstår vid en skilsmässa. Sökruta för att söka efter böcker, e-media och allt annat som biblioteket erbjuder Avancerad sök Sök Samma sak gäller när det handlar om att säga hejdå, och ännu mer så det lilla ordet tack.

Hemma i Umeå finns mamma Johanna och bästa vännen, i Bohuslän finns pappa och en överväldigande hemlängtan. Samtidigt, fast nästan 30 år tidigare, går Johanna runt i Malmberget.

RELATERADE BÖKOR