Att spegla sig i någon annans vatten

Att spegla sig i någon annans vatten - Helena Österlund | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Helena Österlund
DIMENSIONERA
11,84 MB
FILNAMN
Att spegla sig i någon annans vatten.pdf
ISBN
2983991043105

BESKRIVNING

Så kommer sången. Det är inga ord som hörs, bara ljud, bara röst. Min röst. Ibland är det skrikiga läten. Nästan väsande för att lätena är så ljusa att jag inte kan hålla kvar dem. Det är inga rena toner. De svajar. Men så tar jag i allt jag kan. Det låter som förtvivlan. Det är för att det är förtvivlan.Att speglasigi någon annans vatten är en fortsättning på det skoningslösa självbiografiska projekt som Helena Österlund inledde med romanen Minsårbara kropp, 2019. För att förstå sig själv som sexuell varelse går hon in i en omfattande undersökning av myten om sirenen, och använder konstnären Sara-Vide Ericsons målningar för att komma nära sig själv. Även denna gång blir det en berättelse om ensamhet, längtan och olycklig kärlek.Helena Österlund belönades med Borås tidnings debutantpris för diktsamlingen Ordet och Färgerna, 2010. År 2015 fick hon Mare Kandre-priset. Min sårbara kropp, romanen från i fjol, finns tillgänglig i pocket.  

Och även nu är bekännelsen, och granskningen av det egna begäret, rå och oförställd; för att […] Att spegla sig i någon annans vatten är en fortsättning på det skoningslösa självbiografiska projekt som Helena Österlund inledde med romanen Min sårbara kropp, 2019. »En rak, detaljerad och naken skildring av att gå sönder fullständigt«, skrev Jenny Aschenbrenner i SvD.

Se sitt eget i en spegel: du kommer att lida hjärtekval på grund av svartsjuka. De liknar speglar genom att de beter sig likadant både när man själv gör något och när man ser någon annan göra samma sak. - Spegelneuronerna ingår i system som gör att du kan ställa dig i någon annans skor, säger Giacomo Rizzolatti, professor i fysiologi vid Università degli studi di Parma, Italien. Förvara vattnet i rena dunkar avsedda för dricksvatten samt PET-flaskor.

RELATERADE BÖKOR