I väntan på Bojangles

I väntan på Bojangles - Olivier Bourdeaut | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Olivier Bourdeaut
DIMENSIONERA
4,9 MB
FILNAMN
I väntan på Bojangles.pdf
ISBN
7883578069884

BESKRIVNING

"Innan jag föddes arbetade min far med att jaga flugor med harpungevär, det berättade han själv för mig en gång. Och så visade han mig både harpunen och en mosad fluga. - Jag sa upp mig för att det var så svårt och så dåligt betalt, sa han och stoppade tillbaka sitt gamla arbetsredskap i en lackerad låda."En pojke växer upp med en mamma som byter namn varje dag, en pappa som älskar att ljuga ihop historier och en trana som husdjur. Föräldrarna älskar att dansa och allra helst till Nina Simones Mister Bojangles. De har vänt vuxenansvar och konventioner ryggen för att göra varje dag till ett äventyr. Men när skatteverket knackar på dörren och deras tillvaro riskerar gå om intet, glider mamman över gränsen till galenskap och blir intagen. Pappan och sonen kokar då ihop en storartad plan för att frita henne och få sitt gamla liv tillbaka.I väntan på Bojangles är en fantastisk saga som sprudlar av charm och humor.Olivier Bourdeaut är fransman och född 1980. Han har provat påett stort antal olika jobb som till exempel mäklare och att samla salt på saltfälten. I väntan på Bojangles är hans debutroman. Boken har gjort succé i Frankrike och rättigheterna såldes snabbt till ett stort antal länder. Den tilldelades ett stort antal priser såsom RTL Lires stora läsarpris, Prix Roman France Télévisions samt Téléramas studentpris för Bästa roman. Boken är också en av fyra böcker som nominerats till det prestigefulla Goncourtpriset för bästa debut!Tips! Boken innehåller bokcirkelfrågor!"Ett litet mästerverk [...] Man hisnar över språket, över kärleken till dårarnas drottning och ler mellan tårarna. Bien joué!" Göteborgs-Posten"Den har helt enkelt alla ingredienser för att tilltala varenda läsare mellan 7 och 77 år." Livres-Hebdo"Vilken lycka att upptäcka en så poetisk och originell debutroman!" Au fil de la nuit, franskt tv-program"Här finns samma rytm och bildrika prosa som i Boris Vians Dagarnas skum, och samma lättsinniga uppgivenhet som i Natten är ljuv av Fitzgerald. I likhet med de två klassikerna är I väntan på Bojangles en vacker kärlekshistoria." Les Inrockuptibles"En märkvärdig liten roman som är både melankolisk och full av charm." Voici"Han förtjänar framgången som denna extravaganta och rörande fabel kommer att få." LObservateur

När Georges möter sitt livs stora kärlek inser han snabbt att livet med henne kommer att bjuda på utmaningar. Men - vad som helst - bara inte ett liv utan henne.

I väntan på Bojangles är hans debutroman. Audioteka.se är en mobil ljudbokstjänst. De bästa ljudböckerna från de mest erkända förlag.

RELATERADE BÖKOR