Åse och grodan

Åse och grodan - Ingrid Olsson | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ingrid Olsson
DIMENSIONERA
8,35 MB
FILNAMN
Åse och grodan.pdf
ISBN
8851975232657

BESKRIVNING

"Olsson och Ramel lyckas tillsammans balansera det populära temat föräldrar/barn så att denna bilderbok inte blir en pastisch utan något rivigt högst eget."Erika Hallhagen, Svenska DagbladetÅse har hittat en groda. Hon vill visa den för mamma och Ozzy, men allra mest vill hon visa den för Malte. Han kommer att förstå hur speciell den är. Men mamma säger bara: Maten är klar. Du får visa grodan sen.Sen. Ett ord man vill sparka på! Hoppa, slå och banka på.Åse och grodan är Ingrid Olssons första bilderbok. Illustrerad av Charlotte Ramel."En mycket klok bok om hur himla, himla jobbigt det kan vara med alla "sen" och "snart" som man får höra som barn. Poetiskt och humoristiskt och med väldigt uttrycksfulla illustrationer."Anna Matzinger, Vi Föräldrar"Olsson och Ramel lyckas tillsammans balansera det populära temat föräldrar/barn så att denna bilderbok inte blir en pastisch utan något rivigt högst eget."Erika Hallhagen, Svenska Dagbladet"Det är en bestämd och klurig flicka vi möter i Charlotte Ramels frimodiga illustrationer, målade med livliga oregelbundna kritstreck. Handlingen berättas med ett rakt enkelt språk och växer sedan genom de detaljrika och händelsefulla bilderna, där inte minst Åses växlingar mellan glädje, tankfullhet och ilska fångas med tonsäker charmfullhet. Den temperamentsfullt berättade historien roar och engagerar och ger läsaren mycket att fundera kring Boel Peterson, BTJ"Charlotte Ramels ... illustrationer är väl genomtänkta och ger rättvisa åt stoffet. Särskilt de ömma slutscenerna sätter sig i minnet. Ombytta roller demonstrerar på ett begåvat sätt hur komplexa relationer är."Peter Grönborg, Ystads Allehanda""Åse och grodan" är författaren Ingrid Olssons bilderboksdebut - efter en lång rad barn- och ungdomsböcker. Också denna, som så många av hennes tidigare böcker, andas samma angelägenhetsgrad. Också här lyckas hon fånga den där rätta känslan så på pricken att jag tvivelsutan dyrt och heligt lovar att försöka radera de där hemska orden ur min vokabulär. Inte snart, utan nu.Maria Nyström, Upsala Nya Tidning

Olsson, Ingrid, 1977- (författare) Ramel, Charlotte, 1959- (illustratör) Alternativt namn: Ramel, Syallot, 1959-Alternativt namn: 라멜, 샬롯, 1959-ISBN 9789178130849 Andra upplagan Publicerad: Stockholm : Lilla Piratförlaget, [2019] Tillverkad: 2019 Svenska 27 onumrerade sidor Självklart vill den som fångat en groda genast visa den för sin bästa vän.Men för lilla Åse blir vägen till kompisen Malte lång. Hennes mamma hindrar henne: "Först ska vi äta." I ett sådant spänningsfält utspelar sig bilderboken "Åse och grodan". Åse har hittat en groda.

Hon vill visa den för mamma och Ozzy, men allra mest vill hon visa den för Malte. Han kommer att förstå hur speciell den är. LitteraturMagazinet - Sveriges nya litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012.

RELATERADE BÖKOR