Stackars Birger

Stackars Birger - Martina Montelius | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Martina Montelius
DIMENSIONERA
5,44 MB
FILNAMN
Stackars Birger.pdf
ISBN
8250518892121

BESKRIVNING

"... bjuder in till högljutt flabbande" ExpressenGisela Vannefjord, sufflös vid en av de stora teatrarna i Stockholm, har tillräckligt länge stått ut med regissören Birger Königs härskartekniker. Efter en händelse vid en repetition, där han träder över alla gränser, får hon nog. Hon kidnappar honom och låser in honom i sin potatiskällare.Birgers dotter, influencern Clotilda, letar febrilt efter sin pappa och misstänker Gisela för inblandning i hans försvinnande. Dessutom måste Gisela hantera sin efterhängsne granne Ricky, och se till att Birger får sin päronsmakis regelbundet. Allt hotar att falla samman – hur ska det gå?”Stackars Birger” är en på samma gång hejdlöst rolig och djupt allvarlig berättelse om maktmissbruk och hämnd. Boken skrevs under #metoo-hösten och har kallats den första #metoo-romanen.MARTINA MONTELIUS är författare, dramatiker och teaterchef på Teater Brunnsgatan 4. Hon var en av de 18 kvinnor som vittnade om den så kallade kulturprofilen i Dagens Nyheter hösten 2017.”Martina Montelius ’Stackars Birger’ är ett lustmord på de perversa hierarkier som tillåtits blomstra inom scenkonsten, men också en lika halsbrytande som sorgsen betraktelse av övergreppens dominoeffekter.” Svenska Dagbladet

15 st. har besökt evenemanget på Nöje.se.

Tips på boenden nära Örebro Teater natten mellan 22 och 23 September. Stackars Birger (Pocket) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 6 butiker Betala inte för mycket - SPARA på ditt inköp nu! "Stackars Birger" är influerad av hennes år som teatersufflös. - Mitt under pågående metoohöst fanns det inget annat stoff för mig än en sufflös som kidnappar en regissör, säger hon.

RELATERADE BÖKOR