Mörkermännen

Mörkermännen - Jens Henrik Jensen | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jens Henrik Jensen
DIMENSIONERA
3,73 MB
FILNAMN
Mörkermännen.pdf
ISBN
7432793031032

BESKRIVNING

Krigsveteranen Niels Oxen har flyttat från Köpenhamn. Nu bor och arbetar han under rumänsk identitet vid en avlägsen fiskodling på Jylland. Gömd från omvärlden försöker han, i ett liv under ständig beredskap, hantera sina minnen och trauman. Niels Oxen har en hemlighet som håller honom vid liv men som också kan döda honom. När en konstcurator mördas utlöses en lavin av våldsamma händelser. Händelser som även involverar Danmarks justitieminister. Några få ser en koppling till Oxen. En av dem är hans gamla partner, Margrethe Franck från Polisens underrättelsetjänst. Hon har förgäves letats efter honom i mer än ett års tid. När hon slutligen finner Oxen, förseglar hon hans öde. Oxen befinner sig plötsligt i centrum av en människojakt. Vissa vill hjälpa honom, andra vill döda honom. Vem är vän och vem är fiende? Franck och Oxen konfronteras ännu en gång med de mörkermän som besitter makten. För en jagad krigsveteran finns bara två alternativ: Gå till botten med frågan. Eller gå till attack.

Oxen är en intressant figur att följa, lite av en enstöring och med ett mörker därunder som bitvis ko ... Mörkermännen är även den en riktigt bra bok. Oxen är en intressant figur att följa, lite av en enstöring och med ett mörker därunder som bitvis kommer fram.

Nu bor och arbetar han under rumänsk identitet vid en avlägsen fiskodling på Jylland. Steve Carells homoaktivist känns tillgjort gay-sprudlande, medan mörkermännen med politisk makt är kyliga på gränsen till ondskefulla. Det är rolltolkningar som inte rimmar med filmens annars så vardagliga på gränsen till torftiga stil.

RELATERADE BÖKOR