Muhammeds tystnad

Muhammeds tystnad - Salim Bachi, Jan Hjärpe | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Salim Bachi, Jan Hjärpe
DIMENSIONERA
12,2 MB
FILNAMN
Muhammeds tystnad.pdf
ISBN
1426574780390

BESKRIVNING

"Muhammeds tystad är en genialt berättad och viktig roman som visserligen tar oss med till en svunnen och fascinerande tidsålder, men där problemen är allmänmänskliga och oberoende av tid och rum."Albin Eklund Djurberg, BTJNär Muhammed som fyrtioåring fick en gudomlig uppenbarelse och började föra fram sitt religiösa budskap blev han starkt ifrågasatt av sin omgivning. Tio år senare var han profet och krigsherre med en stor skara hängivna följare.I Muhammeds tystnad tecknar den algerisk-­franske författaren Salim Bachi ett mång­facetterat porträtt av profeten Muhammed. Hans liv skildras genom fyra av hans när­stående: första hust­run Khadija, vännen Abu Bakr, befälhavaren Khalid samt den unga och orädda frun Aisha. Med ett skarpt och vackert språk väcks en av historiens mest inflytelserika och mytomspunna män till liv. Romanen -- för det rör sig inte om en historisk biografi -- ger på ett avväpnande sätt nya perspektiv på Muhammed och hans tid."Salim Bachi är en fullfjädrad ­författare med stor nyanseringsförmåga och ­stilistisk spänst, som har något viktigt att säga om mötet ­mellan västerlandet och islam."Jeana Jarlsbro, Svenska Dagbladet (om Döda dem alla)Salim Bachi föddes 1971 i Algeriet och är sedan mitten av nittiotalet bosatt i ­Paris. Han debuterade 2001 med romanen ­Odysseus hund (på svenska 2012), som rönte stor framgång i Frankrike och ­belönades med Goncourtpriset för bästa debut. Den mycket uppmärksammade romanen Döda dem alla (på svenska 2011), som handlar om en av 11:e september-­terroristerna, fick strålande recensioner i svensk press. Muhammeds tystnad gavs ut i Frankrike 2008 och nominerades då till Frankrikes två största litteraturpriser: Prix Goncourt och Prix Renaudot. I ett förord ger Jan Hjärpe, professor emeritus i islamologi vid Lunds universitet, en initierad bakgrund till romanen. Boken är översatt av Christer Olsson, som även översatt Salim Bachis två tidigare romaner.Sagt om Muhammeds tystnad:"Ett lysande verk. I Salim Bachis smidiga och exakta språk förenas sagoton med en fläkt av den stora arabiska poesin."Nouvel Observateur"Som alla riktigt bra romaner är Muhammeds tystnad en bok man inte glömmer. Språket, djärv­heten och den ­behärskade hettan fort­sätter att ­genljuda långt efter det att man läst den sista sidan. Överallt finns ­skönheten, och den talar till alla."Figaro Littéraire"Det är en djupsinnig, vacker och magisk bok."The Independent

Hans liv skildras genom fyra av hans när­stående: första hust­run Khadija, vännen Abu Bakr, befälhavaren Khalid samt den unga och orädda frun Aisha. I Muhammeds tystnad riktar han blicken bakåt i tiden, till 600-talet och tiden för Islams grundande. Genom fyra olika berättare ges en bild av profeten Muhammeds liv och leverne.

Hans liv skildras genom fyra ... Muhammeds tystnad av Salim Bachi är en sådan där bok där jag både beundrar det fantastiskt snygga hantverket och samtidigt känner mig ovedersägligt okunnig när jag läser.I den här romanen är det fyra olika människor som ger sin bild av profeten Muhammed. Muhammeds röst får man enbart höra genom de stycken av koranen som finns insprängda i texten. Muhammeds tystnad är en roman om en pågående historia snarare än en historisk roman.

RELATERADE BÖKOR