Brevet till Helga

Brevet till Helga - Bergsveinn Birgisson | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bergsveinn Birgisson
DIMENSIONERA
12,79 MB
FILNAMN
Brevet till Helga.pdf
ISBN
5086924097793

BESKRIVNING

Brevet till Helga är en roman om den förlorade kärleken, men också om en förlorad kultur. En gammal man skriver brev till Helga, kvinnan som han en gång hade ett kortvarigt, intensivt förhållande med och som han aldrig har slutat att älska. Hon bad honom att lämna sin fru och sin gård och följa med henne till staden, men han valde att stanna. Först nu, decennier senare, känner han sig redo att förklara varför. Birgissons prisbelönta roman ångar av erotik och är sprungen ur den isländska berättartraditionen. Men framför allt är den en stark berättelse där stad ställs mot land, tradition mot framsteg och kärlek mot plikt.Bergsveinn Birgisson (1971) föddes i Reykjavik och bor idag i Bergen där han är verksam som forskare och författare. Brevet till Helga är hans andra roman. Den nominerades till Nordiska rådets litteraturpris, belönades med det isländska bokhandlarpriset och har getts ut i en rad olika länder.

En gammal man skriver brev till Helga, kvinnan som han en gång hade ett kortvarigt, intensivt förhållande med och som han aldrig har slutat att älska. Brevet till Helga är hans andra roman. Den nominerades till Nordiska rådets litteraturpris, belönades med det isländska bokhandlarpriset, har getts ut i en rad olika länder och blev en stor försäljningsframgång i Frankrike. Böcker Utländska berättare Brevet till Helga.

Ur dessa brev träder sedan länge döda människor fram; de blir som levande igen och man kan liksom föreställa sig dem berätta det man läser. Det här är ju breven till Frans, så man får inte höra honom själv så att säga, men flera människoöden blir synliga och ... Wilhelm och Helga sitter på verandan på Sommarhagen.

RELATERADE BÖKOR