Dikter från hospitalet

Dikter från hospitalet - Gustaf Fröding | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Gustaf Fröding
DIMENSIONERA
7,88 MB
FILNAMN
Dikter från hospitalet.pdf
ISBN
9422452348303

BESKRIVNING

Gustaf Fröding (1860?1911) var intagen på Uppsala hospital mellan den 28 december 1898 och den 21 mars 1905. Detta innebar dock inget avbrott i författarskapet; tvärtom! På hospitalet skrev han mycken intressant, originell och nyskapande dikt. En hel del bevarades endast som fragment och utkast. Utgivaren Eva Jonsson redogör i en fyllig inledning för dikternas tillkomst m.m.

Det är bland annat känt om henne att hon undervisade flickor i sång och dans. Lär dej livets stora gåta, älska glömma och förlåta, men om hon aldrig sluta gråta, och hennes tårar bara rinner, och de känns som hennes själ brinner, hennes hjärta svider och hennes hjärna strider, mot godhet och ondska, ingen frågar hur hon mår, de ser inte hennes inre sår, att hon inombords blöder, och ingen kan höra hennes böner. Från Svenska Dikter. Hoppa till navigering Hoppa till sök.

Stress är inte bra för dig. Stress är inte bra.

RELATERADE BÖKOR