Hels Vi - från moderkult till nutid

Hels Vi - från moderkult till nutid - Helena Frykstrand, Pia Haxner | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Helena Frykstrand, Pia Haxner
DIMENSIONERA
5,36 MB
FILNAMN
Hels Vi - från moderkult till nutid.pdf
ISBN
8648327979227

BESKRIVNING

Hels Vi är en bok där vår tidiga historia får liv på ett sätt som aldrig tidigare beskrivits.Boken bygger på en verklig händelse. En grupp nutidsmänniskor har planerat att återinviga en gammal kultplats med festligheter och ceremonier. Men det blir inte riktigt så som de tänkt sig, själva platsen med dess minnen och betydelse tar över. Det kommer helt andra människor till festen än de som var inbjudna, de har alla en dunkel känsla av att de bara måste dit och mitt under festen tar en berättelse sin början.Boken är koncentrerad till en geografisk verklig plats i Södermanland där nio generationer av kunskapsbärande shamaner levt och arbetat. Författarna låter oss ta del av kvinnornas vardag och deras religion där Gudinnan är den enda och allt omfattande.Helena Frykstrand och Pia Haxner har lyckats med att få matriarkatets gudinnedyrkande människor att leva. Läsaren får följa en kvinnolinje från 1700 f. Kr. genom asadyrkande fram till nutidens kristna. Inför varje epok finns en kort historiebeskrivning samt karta över hur platsen genom landhöjningen förvandlats från ett ö-landskap till det nuvarande utseendet.Boken har ett språkbruk som gör att läsaren känslomässigt förs direkt till den tidsepok som kvinnorna levde i. Det känns att det finns en verklighet bakom varje livsöde.Inledningsvis får vi en kort förklaring, genom vetenskaplig forskning inom kvantfysikens område, till varför det är möjligt att en plats kan innehålla ett minne samt hur vi kan se och uppleva platser från en annan tidsålder.Hels Vi är en bok som man inte kan lägga ifrån sig och efter man läst den är ingenting längre sig likt av det man lärde i skolan.

En grupp nutidsmänniskor har planerat att ... moderkultur - När moderkulturen rådde i vårt land, var kunskapsbäraren kvinna (förståss) och kallades också för... Hels Vi - från moderkult till nutid - Helena Frykstrand, Pia Haxner Postat av: admin Publicerat datum: 15-11-2015, 15:48 i: Religion 0 Hels Vi är en bok där vår tidiga historia får liv på ett sätt som aldrig tidigare beskrivits.Boken bygger på en verklig händelse. Hels Vi - från moderkult till nutid. 4.

175 SEK. Hels Vi - från moderkult till nutid. 4.

RELATERADE BÖKOR