Strategin och andra berättelser

Strategin och andra berättelser - Aleister Crowley | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Aleister Crowley
DIMENSIONERA
10,72 MB
FILNAMN
Strategin och andra berättelser.pdf
ISBN
3579898771910

BESKRIVNING

”Krälande floder av blod spreds nu över himlen, blod som tycktes varigt av namnlösa ting – skabbiga hundar med inälvorna släpande efter sig; varelser som var till hälften elefant, till hälften skalbagge; ting som inte var något annat än ett fasansfullt blodsprängt öga, omgivet av läderartade tentakler; kvinnor vars hud bubblade och sprack som kokande svavel ...”(ur ”Magdalen Blairs testamente”)Aleister Crowley (1875–1947) är antagligen mest känd för sina ockulta skrifter – och sitt kaotiska privatliv – men var också en stundtals lysande skönlitterär författare. Den här volymen innehåller tre sinsemellan mycket olika noveller: titelnovellen är en äventyrsberättelse i Vernes och Wells stil, som till sist kollapsar in i sig själv. Om ”Magdalen Blairs testamente” skrev Marvin Kaye ”jag har läst skräckhistorier i över fyrtio år men aldrig förr stött på något så skrämmande och lamslående"; och i ”Hans hemliga synd” ironiserar Crowley njutningsfullt över moralismens och prydhetens faror.Denna utgåva av Crowleys novellsamling "Strategin och andra berättelser" (1929), som nu ges ut för första gången på svenska, är rikligt kommenterad av översättaren KG Johansson.

orebro.se • Förklara abstrakta begrepp och situationer ... När jag går i korridoren möter jag mina klasskompisar och andra elever som går på den här skolan.

Fr Sociala berättelser och seriesamtal, erfarenheter från en förskoleklass. berättelser är ett sätt att föra vidare deras erfarenheter. Vi hoppas att både bli-vande och yrkesverksamma lärare kan finna dessa berättelser givande, och kan göra jämförelser med sina egna tankar om undervisning.

RELATERADE BÖKOR