Stannfåglarna

Stannfåglarna - Inger Henricson | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Inger Henricson
DIMENSIONERA
7,9 MB
FILNAMN
Stannfåglarna.pdf
ISBN
2762327893587

BESKRIVNING

Vilhelm Moberg skrev om utvandrarna. Inger Henricson skriver om stannfåglarna, de som inte for till Amerika.Vinnare av Hedenvindplaketten år 2012.Året är 1901 i Klippsta i Norrlands inland. Kristina och Johan är fattiga, har ett barn och nummer två är på väg. Kristina oroar sig för överfarten till Amerika och Johan vill stanna nära sina föräldrar. Han har hört talas om att staten arrenderar ut en bit mark till torpare och bygger utan att ha fått tillstånd ett hus på den vackraste platsen i trakten.Två gånger river myndigheterna deras hem, men vännerna hjälper dem att bygga upp det igen. Samtidigt ­deltar Kristina och Johan i arbetarrörelsens begynnande kamp mot skogsbolagen. Till slut får de sitt efterlängtade kronotorp, men sjukdom, död och svåra förlossningar är ständigt närvarande. Stannfåglarna är en stor episk roman. Den följer familjen till andra världskrigets slut, då Kristina blickar tillbaka på deras strävsamma liv.Inger Henricson tilldelades Hedenvindplaketten för denna debutroman. Hon är bosatt i Dorotea.

Fråga våra jourhavande, eller se en Aktuellt i naturen-film. Stannfåglarna har kanske redan utsett sin framtida bostad, men flyttfåglarna kommer att inleda ett intensivt bostadssökande så snart de kommer i mars till maj. Det är bra om holkarna är rena och torra innan dess.

arter som regelbundet häckar i Sverige (H); arter vars status som regelbunden häckningsfågel är osäker (h) flyttfåglar som uppträder i Sverige på regelbunden basis (F) För att du ska känna igen fåglarna som dyker upp vid din fågelmatning har vi skapat den här enkla och tydliga guiden till de vanligaste fåglarna som ses runt knuten på vintern. Glöm inte bort BirdLife Sveriges fågelräkning Vinterfåglar inpå knuten.

RELATERADE BÖKOR