Den mystiska näktergalen

Den mystiska näktergalen - Pia Ingström | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Pia Ingström
DIMENSIONERA
6,66 MB
FILNAMN
Den mystiska näktergalen.pdf
ISBN
7509068829495

BESKRIVNING

Pia Ingström har vandrat i Istanbul under tre decennier, till fots och i sina tankar. Allra helst ”i vardagskvarteren bland människor i vardagsärenden och butiker som är specialiserade på liar, brandsläckare eller mjukisdjursögon. Jag vill sitta med mitt teglas och min nyköpta tidning på någon liten servering och stava mig genom de största rubrikerna.”Den mystiska näktergalen handlar om Istanbuls icke-muslimska minoriteter - armenier, greker och judar. Efter århundraden av skiftande öden och blodig historia finns inte mycket kvar av dem, men från Bysans, genom ottomanimperiet och en bra bit in i republikens tid har de gett staden dess kosmopolitiska karaktär. Skiftande regimer, internationella kriser, militärkupper, perioder av nationalistiskt och religiöst förtryck har inte gjort slut på dem helt och hållet. Ännu finns de kvar som ett diskret inslag i stadens alltmera muslimska väv. Ingström träffar människor, knackar på anspråkslösa grå dörrar som leder till kyrkor och synagogor.

Flera av dem håller på att försvinna ur den turkiska gatubilden, och det är därför ett viktigt uppdrag som författaren är ute i, skriver Peter Lodenius, som har fördjupat sig i boken. Istanbul, staden i två världsdelar, har inte alltid varit en turkisk metropol, nog ... Den mystiska näktergalen handlar om Istanbuls icke-muslimska minoriteter armenier, greker och judar.

Kjøp boken Den mystiska näktergalen av Pia Ingström (ISBN 9789515243447) hos Adlibris.com. Fri frakt fra {0} kr.

RELATERADE BÖKOR