Motståndets melankoli

Motståndets melankoli - László Krasznahorkai | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
László Krasznahorkai
DIMENSIONERA
4,89 MB
FILNAMN
Motståndets melankoli.pdf
ISBN
6479715215666

BESKRIVNING

Fru Pflaum sitter på ett försenat tåg på väg hem och kan inte låta bli att tycka att alla hennes medpassagerare är sällsynt sorgliga skepnader. Så sjaskiga och obetydliga. Väl hemma tvingas hon ta itu med sin son Valuska, som gått in i sin egen drömvärld och låter sig styras av stjärnhimlen. Hon får också besök av den illasinnade fru Eszter, som planerar att ta över hela staden genom politiskt ränkspel, och vars make numera skriver musik enligt bortglömda och säregna harmonier. Till råga på allt har en cirkus just anlänt, som inte bara säger sig kunna förevisa världens största val utan också släpper lös brutala och olycksbådande krafter i den lilla staden.Den ungerske författaren Làszló Krasznahorkai, född 1954, har länge betraktats som en av Europas stora författare och presenteras nu med romanen Motståndets melankoli äntligen för svenska läsare.”Krasznahorkai är den ungerska samtidslitteraturens apokalyptiske mästare på samma nivå som Gogol och Melville.” Susan Sontag”Den enda författare jag vet som uppnått något liknande är Birgitta Trotzig, i romaner som De utsatta eller En berättelse från kusten.” Steve Sem-Sandberg

) Själv erkände jag mig besegrad redan då jag såg omslaget: en tecknad blåval omgiven av stjärnor och strålar. Motståndets melankoli är en surrealistisk roman i Gogols anda som utspelar sig i en liten ungersk stad. Fru Plauf sitter på ett försenat tåg på väg hem och kan inte låta bli att tycka att alla hennes medpassagerare är sorgliga skepnader. Motståndets melankoli är en roman i Gogols anda som utspelar sig i en liten ungersk stad.

En apokalyptisk saga, ursprungligen utgiven i Ungern samma år som östblocket rasade samman, 1989. "Motståndets melankoli" Publicerad 2014-11-18 Bild 1 av 2 "Motståndets melankoli" är den första boken av László Kraszna­horkai som kommer ut på svenska. Pris: 230 kr. inbunden, 2014.

RELATERADE BÖKOR