Kolarhistorier

Kolarhistorier - Dan Andersson | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Dan Andersson
DIMENSIONERA
7,53 MB
FILNAMN
Kolarhistorier.pdf
ISBN
9429095847272

BESKRIVNING

Berättarjaget – ”författaren” – i Kolarhistorier är en ung kolare som under en vinter i skogen skrivit ner sina betraktelser på lediga stunder. Avsnitten handlar dels om det tunga slitet vid milorna, dels om det berättande som fyllde vardagen och som skapade livssynen ochbearbetade förtrycket. I Kolarhistorier hör vi berättelser om en man som försvär sig till djävulen, om hur karlar sliter med att släcka brinnande milor i nattens mörker,om ett hemsökt hus för längesen, om en trollkarl, och andra... Läsaren får inblick i ett fattigt leverne med tungt arbete och hunger, men också i en okonstlad gemenskap mellan karga människor i vildmarkens kyla, berg och djupa skogar. Skildringen är enkel, språket lågmält och realism blandas med mystik. Dan Anderssons debutverk är också en av hans bestående böcker.

Hans poesi har fortfarande bred folklig popularitet, och har inspirerat allt från frimärken till statyer och Thåström-hyllningar. KOLARHISTORIER KOLARHISTORIER BERÄTTELSERNA I KOLVAKTARENS VISOR OCH I DET KALLAS VIDSKEPELSE Inledande essay av Torsten Fogelqvist Stockholm TIDENS FÖRLAG 1946 STOCKHOLM TRYCKERIAKTIEBOLAGET TIDEN 1946 Förord till den elektroniska utgåvan. Läs förordet till hela samlingen. LIBRIS titelinformation: Kolarhistorier / Dan Andersson.

Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum och PDF-korrektur mejlas ut när det finns tillgängligt. Kolarhistorier av Dan Andersson. , sida 1 som etext .

RELATERADE BÖKOR