Skräddare och äventyrare : en verklighetsbaserad historisk roman

Skräddare och äventyrare : en verklighetsbaserad historisk roman - Rolf Johansson | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Rolf Johansson
DIMENSIONERA
4,28 MB
FILNAMN
Skräddare och äventyrare : en verklighetsbaserad historisk roman.pdf
ISBN
8094825859325

BESKRIVNING

Alfred är endast fem år gammal när hans far dör och modern får den omänskliga uppgiften att ensam driva den lilla gården på Hallandsåsen. Efter avslutad skolgång sätts Alfred på en skräddarutbildning i Helsingborg. Som ung skräddargesäll lockas han av möjligheterna i Amerika. Året är 1903 när Alfred övertalar sin bror att lämna tryggheten och emigrera tillsammans med honom. I det nya landet kommer han till storslagna platser. Han ställs inför dramatiska händelser i Chicagos smältdegel, guldletande i det arktiska Alaska och ond bråd död på västkusten. Samtidigt lever Rosalie ett betydligt lugnare liv som hushållerska i Connecticut. Hon har utvandrat från ett enkelt torp på Hallandsåsen och får bekanta sig med miljön kring de fina familjerna i New England. Skräddare och Äventyrare är en roman baserad på verkliga händelser och historiska fakta. De unga emigranternas öden skildras medryckande i ett sekel som ännu var ungt. Författare:Rolf Johansson har under många år bedrivit släkt- och historieforskning med fokus på förra sekelskiftet i nordvästra Skåne. Han har sammanställt en historisk roman baserad på förfäders emigrationsäventyr genom att studera autentiska Amerikabrev och resa runt i huvudpersonernas fotspår. Se social boksida på Facebook:https://www.facebook.com/pg/amerikaemigration/posts/?ref=page_internal

Författare: Rolf Johansson har under många år bedrivit släkt- och historieforskning med fokus på förra sekelskiftet i nordvästra Skåne. Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom historiska romaner Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag. Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans.

Den verklighetsbaserade boken vänder sig främst till de som: - Är intresserade av emigrationen till USA ... Han har sammanställt en historisk roman baserad på förfäders emigrationsäventyr genom att studera autentiska Amerikabrev och resa runt i huvudpersonernas fotspår. Då kommer Rolf Johansson författare till boken Skräddare och äventyrare.

RELATERADE BÖKOR