Bland strippor och fakirer : den svenska marknadsvarietén

Bland strippor och fakirer : den svenska marknadsvarietén - Bo Sjökvist | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bo Sjökvist
DIMENSIONERA
11,35 MB
FILNAMN
Bland strippor och fakirer : den svenska marknadsvarietén.pdf
ISBN
8235027514573

BESKRIVNING

Bo Sjökvist, folkkär radiopratare, har rest land och rike runt och intervjuat de överlevande efter detta vettlösa, men också underbara kaos som var den svenska marknadsvarietén. Med sig har han haft fotografen Fredrik Stehn. Här får vi möta en lång rad originella och starka människor som valt att leva annorlunda liv: i tält, på vägarna, ibland materiellt fattigt, men alltid rikt på extrema upplevelser. Hur såg deras liv i varietétälten ut? Hur lever de nu? Ett enormt bildmaterial (närmare 200 foton!) för oss nära ett förgånget som är så främmande trots att det inte ligger särskilt långt tillbaka i tiden. "Bosse Sjökvists egen kärleksfulla och storögda historia om fenomenet är också publikfriande: varmt humoristiskt skriven, fylld med ett sanslöst persongalleri och märgfulla anekdoter, späckad med inblickar i en halvt bortglömd värld som du inte visste att du ville veta så mycket om." Helsingborgs Dagblad "Sjökvist söker upp och intervjuar undergroundstjärnor från förr. Vissa älskar uppmärksamheten och kryddar sina anekdoter friskt, andra, som till exempel strippan Gunilla af Halmstad, vill helst glömma det förflutna och gå vidare. (...) Det här är riktigt rolig läsning om ett kulturarv som få vill kännas vid." Kristianstadsbladet

[1] Några av hans specialiteter var att sticka nålar genom kinderna och svälja långa svärd. William Arnes motorcirkus startades 1934 av Arne Nilsson med artistnamnet William Arne. Före andra världskriget fanns det ett trettiotal motorcirkusar i Sverige, men "dödsryttaren" William Arne (1913-2006) var under många år den främste företrädaren för denna speciella cirkuskonst.

| Adlibris Bland strippor och fakirer: den svenska marknadsvarietén (Häftad, 2006) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 6 butiker SPARA på ditt inköp nu! Men Sjökvists vurm för civilisationens bakgårdar och dess bosättare levde vidare och ges nu fullt utlopp i boken "Bland strippor och fakirer - den svenska marknadsvarietén" som är ett samarbete med fotografen Fredrik Stehn. Bland strippor och fakirer : den svenska marknadsvarietén av Bo Sjökvist Häftad, Svenska, 2006 ... Bo Sjökvist, folkkär radiopratare, har rest land och rike runt och intervjuat de överlevande efter detta vettlösa, men också underbara kaos som var den svenska marknadsvarietén. Bildredigering och digitala fotografier Photoshop Elements bok .pdf Matti Karhula Bland strippor och fakirer : den svenska marknadsvarietén ebok - Bo Sjökvist .pdf Bland strippor och fakirer : den svenska marknadsvarietén av Bo Sjökvist Häftad, Finns i lager, 190 kr Bland strippor och fakirer.

RELATERADE BÖKOR