Revolutionsskrivarna

Revolutionsskrivarna - Nawal El Saadawi | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Nawal El Saadawi
DIMENSIONERA
8,83 MB
FILNAMN
Revolutionsskrivarna.pdf
ISBN
3836288187242

BESKRIVNING

Revolutioner uppstår inte ur tomma intet. Även när alla förutsättningar finns där, så krävs det också att folket reser sig. I Nawal El Saadawis roman Revolutionsskrivarna får vi följa ett antal kvinnor, somliga fattiga, andra överklass, men med det gemensamt att de alla på olika sätt är viktiga i den kamp som leder fram till den egyptiska revolutionen. Allting börjar med att Fuada och Saadia släpps ur fängelset och vi får följa dem fram till dess att de deltar i demonstrationerna på Tahrirtorget. Vägen dit är både underhållande och sorglig, den går via äktenskap, barnafödande och protester och omges av diskussioner och tankar om demokrati, journalistik, korruption, litterärt skrivande, kreativitet och om kvinnans situation i Egypten. Revolutionsskrivarna är som en spegling av revolten; ibland fragmentarisk, ibland våldsam men framförallt en myllrande berättelse där olika röster krockar, vinglar till och bråkar med varandra för att slutligen smälta samman.

Sammanlagt har detta ord hittats 28 gånger av Stora Ordboken. Revolutionsskrivarna handlar om tre kvinnliga skribenter i Kairo, vars livsöden korsas. Kaukab är en medelmåttlig skribent men behärskar till fullo det sociala spelet.

9789170377563. Revolutionsskrivarna: Amazon.es: Nawal El Saadawi, Love Antell, Marie Anell: Libros en idiomas extranjeros Nawal El Saadawi (arabiska: نوال السعداوي, Nawāl as-Saʿdāwī) född 27 oktober 1931 i Kafr Tahla, är en egyptisk författare, läkare och politisk aktivist.. Hon studerade till läkare med psykiatrisk inriktning på University of Cairo.

RELATERADE BÖKOR