Fotspår : sju stadsvandringar i farfarsfars Stockholm på 1800-talet

Fotspår : sju stadsvandringar i farfarsfars Stockholm på 1800-talet - Carl Gustaf Holmquist, Maria Lindberg Howard | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Carl Gustaf Holmquist, Maria Lindberg Howard
DIMENSIONERA
6,65 MB
FILNAMN
Fotspår : sju stadsvandringar i farfarsfars Stockholm på 1800-talet.pdf
ISBN
6637484273111

BESKRIVNING

Carl Gustaf föds 1843 på Apelbergsgatan. Fadern är okänd och han växer upp med modern i kvarteren runt Hötorget. Vid sex års ålder blir han föräldralös och lämnas in på Allmänna Barnhuset. Därifrån skickas han till ett fosterhem i Småland. Hösten 1860 tar han sig tillbaka till Stockholm, fast besluten att studera.Carl Gustaf är min farfarsfar. Med hjälp av hans minnesanteckningar om sin uppväxt har jag skapat sju stadsvandringardär vi följer med honom på en upptäcktsfärd i Stockholms olika stadsdelar och får uppleva platser och händelser i mitten av 1800-talet. Boken innehåller kartor och en mängd bilder och illustrationer.

Boken innehåller kartor över sju områden i fyra stadsdelar: Gamla stan, Kungsholmen, Norrmalm och Södermalm samt bilder, illustrationer och foton från 1800-talet. Nytagna bilder av Maria Lindberg Howard och fotograf Anja Callius. Stockholm Stories Nollåtta och hembygdsforskare.

I boken berättas om de nästan bortglömda åren i svensk historia i början på 1800-talet och fattiga människors livsvillkor. Stockholm, Sveriges huvudstad. Eller Tukholma, Stokholmi och Stuehkie som staden heter på några av Sveriges nationella minoritetsspråk.

RELATERADE BÖKOR