Detta är natten (jiddisch och svenska)

Detta är natten (jiddisch och svenska) - Anna Margolin | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anna Margolin
DIMENSIONERA
10,87 MB
FILNAMN
Detta är natten (jiddisch och svenska).pdf
ISBN
3816642232077

BESKRIVNING

Den jiddischspråkiga författaren Anna Margolin hörde till de kvinnliga poeter som gav uttryck för en ny självständig kvinnotyp som överskred tidens kulturella, sociala och inte minst erotiska konventioner. Länkarna mellan hennes liv och skrivande är starka. ”Jag formar ordet / med mitt sista andetag” skriver hon i en dikt. Många dikter lyfter fram en spänning mellan en stolt, yttre fasad och ett inre kaos: förtvivlan, mörker och eld. Denna tvåspråkiga utgåva innehåller ett urval från Margolins enda publicerade diktsamling Lider (1929) men även några av hennes senare dikter. Jiddischtextens original (med hebreiska bokstäver) har transkriberats till det latinska alfabetet. Jiddisch är sedan 2000 ett av Sveriges officiella minoritetsspråk.

Finns som: Vald medietyp: Bok (2018) Välj medietyp Bok (2018) Snabblänkar. Mer information ...

Kanske är det mörkret, stillheten och tystnaden som gör att det finns plats för tankar. För många kan det en natt som denna vara orons tankar, oron för sig själv eller andra, ensamhet eller sjukdom, för situationen i världen.

RELATERADE BÖKOR