Ernest Hemingway : den sista intervjun och andra konversationer

Ernest Hemingway : den sista intervjun och andra konversationer - Ernest Hemingway, George Plimpton, Robert Manning, Lloyd Lockhart, Robert Emmet Ginna | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ernest Hemingway, George Plimpton, Robert Manning, Lloyd Lockhart, Robert Emmet Ginna
DIMENSIONERA
11,83 MB
FILNAMN
Ernest Hemingway : den sista intervjun och andra konversationer.pdf
ISBN
7566858992903

BESKRIVNING

”Den viktigaste talangen för en begåvad författare är en inbyggd, stötsäker, skitdetektor.” – Ernest HemingwayEn av det tjugonde århundradets mest inflytelserika litterära ikoner avslöjar mer av sig själv än någonsin tidigare i denna omfattande samling samtal från hela hans karriär. Här talar Hemingway ur hjärtat om kärlek, krig, berömmelse, fiske och om den lidelsefulla disciplin som drev hans skrivande framåt. Samtalen ger en fascinerande inblick i det liv och de verk som har behållit sitt grepp och sitt inflytande över generationer bokälskare, drömmare och äventyrare.”Ernest … har en gnista av genialitet i sig som gör det möjligt för honom att klara av extraordinära saker med lätthet.” – F. SCOTT FITZGERALD”En av de modigaste och bästa, med de hårdaste principer, den allra strängaste utövaren av författarhantverket, orubblig i sin hängivenhet till arbetet … Till de få som kände honom väl var han en nästan lika bra människa som böckerna han skrev. Han är inte död; ännu inte födda unga män och kvinnor med författardrömmar kommer att vederlägga att det ordet används om honom.” – WILLIAM FAULKNER”Den mest enastående författaren sedan Shakespeare gick ur tiden … Alltid farlig. Alltid där med den där högern redo. Äkta vara.” – JOHN O’HARA”Han åstadkom det som få konstnärer i vår tid, eller någon tid, lyckats med: den nästintill omöjliga bedriften att förkroppsliga sitt verks betydelse – som människa, i åsynen av världen och i den tid han levde i.” – TENNESEE WILLIAMS   RÖSTER OM BOKEN:"Jag har alltid betraktat författare som pratar, eller ännu värre skriver, om sitt eget skrivande och läsande med skepsis. Det är tröttsamt med författare som har pretentionen att övertyga omgivningen om sin bildning. Det är därför jag med viss tveksamhet närmar mig Ernest Hemingway - den sista intervjun och andra konversationer. Fyra intervjuer senare, två från 1954 och två från 1958, vill jag tacka Sjösala förlag och översättaren Daniel Martinez för läsfesten." - ÅSA LINDERBORG, AFTONBLADET KULTUR 

... Ernest Hemingway den sista intervjun och andra ...

Finns i lager. Köp Ernest Hemingway : den sista intervjun och andra konversationer av Ernest Hemingway, George Plimpton, Robert Manning, Lloyd Lockhart, Robert Emmet Ginna på Bokus.com. Hannah Arendt : den sista intervjun och andra konversationer häftad, 2018, Svenska, ISBN 9789187193378 "Det finns inga farliga tankar, av det enkla skälet att tänkandet i sig är ett sådant farligt företag." —HANNAH ARENDT I dessa intervjuer—inklusive hennes sista intervju från … Pris: 109 kr.

RELATERADE BÖKOR