Sönder (om framkallning av veloxpapper)

Sönder (om framkallning av veloxpapper) Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
3,3 MB
FILNAMN
Sönder (om framkallning av veloxpapper).pdf
ISBN
5064661483875

BESKRIVNING

Henry Parlands (1908-1930) enda roman Sönder är den finlandssvenska modernismens urbanaste och mest ultramoderna roman. Liksom många modernister var Parland intresserad av ny teknik och därför utgör fotograferingstekniken ett sidospår i romanen. Men egentligen är boken en klassisk kärlekshistoria förlagd till 1920-talets Helsingfors, med dansrestauranger, förbudslag, skuldsedlar, krapula och en för tidig död. Romanen blev aldrig fullbordad och utkom första gången postumt i prosautgåvan Återsken 1932. I den nya utgåvan av romanen från 2005, som nu ges ut i pocket, kan man läsa texten sådan som Parland själv utformade den. Docent Per Stam har restaurerat texten utgående från originalmanuskriptet och bidrar också med en textkritisk kommentar.

Ansök om stöd av Delegationen för den svenska litteraturens främjande (1-30.4) ... Henry Parlands (1908-1930) enda roman Sönder är den finlandssvenska modernismens urbanaste och mest ultramoderna roman. Liksom många modernister var Parland intresserad av ny teknik och därför utgör fotograferingstekniken ett sidospår i romanen.

Sönder : (om framkallning av Veloxpapper) - Häftad. Finns i lager, 179 kr. Sönder - om framkallning av Veloxpapper av Henry Parland Häftad, Svenska, 1998-08-01 169.

RELATERADE BÖKOR