Kappan

Kappan - Nikolaj Gogol | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Nikolaj Gogol
DIMENSIONERA
12,7 MB
FILNAMN
Kappan.pdf
ISBN
6255648710740

BESKRIVNING

Kappan är ett av Nikolaj Gogols mest kända och spridda verk. Novellen hade stort inflytande på den efterkommande författargenerationen och på rysk litte­ratur i allmänhet.En fattig skrivare vid ett departement i S:t Petersburg lever ett enkelt och anspråkslöst liv. Han sparar pengar till en ny kappa, men när denna väl är införskaffad blir den till hans förskräckelse stulen.  Långt ner på den sociala stegen utvecklar sig denna förlust till en personlig katastrof, inte heller myndig­heterna kan erbjuda någon hjälp i hans sökande efter den åtrådda kappan. Han blir sjuk, avlider i sviterna och börjar hemsöka stadens gator för att rycka av vinterkappor av intet ont anande fotgängare. Kappan är ett av Nikolaj Gogols mest kända och spridda verk. Novellen hade stort inflytande på den efterkommande författargenerationen och på rysk litte­ratur i allmänhet. Något  som föranledde F­jodor Dostojevskijs berömda ord:  »Vi har alla krupit fram ur Gogols kappa.« Här presenteras Kappan i en försiktigt  moderniserad översättning av K. E. Peterson.

Vi har ett maxat utbud med det allra senaste modet från ungefär 350 varumärken som Missguided, Nike, Maya, IRO, Gestuz, Levis, Nunoo och från våra egna NLYbyNelly-märken. Shoppa mode på Nelly.com Kappan, som upptagit hela hans liv medan han har arbetat för den, och som upptar hela hans liv nu när han får frysa utan den, är bara en bagatell för dem som har pengar, inflytande, vänner, familj och mycket mer som Akakij Akakijevitj aldrig kommer att få. Jag har fått så många frågor gällande kappan - men framför allt - vilken färg jag tycker man ska satsa på.

Den handlar om en oansenlig ämbetsman med låg status på departementet, som lever ett mycket tråkigt liv. På departementet skämtas det om Akakij Akakijovitj, som han heter, och hans gamla ... vända kappan efter vinden (idiomatiskt) ombyta sympatier eller åsikter efter rådande opinion; ändra sig efter vad andra tycker; otillbörligt anpassa sig för att vinna fördelar Synonymer: kappvända Sanningen är nog den att politikerna nu vänder kappan efter vinden i denna fråga.

RELATERADE BÖKOR