Den röda skottkärran och andra dikter

Den röda skottkärran och andra dikter - William Carlos Williams | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
William Carlos Williams
DIMENSIONERA
10,33 MB
FILNAMN
Den röda skottkärran och andra dikter.pdf
ISBN
5493018822069

BESKRIVNING

William Carlos Williams är en av USA:s mest välkända och lästa poeter. Med sin tillgängliga ton och sitt minimalistiskt enkla formspråk, men kanske framförallt med sin lokalt förankrade och typiskt amerikanska tematik, har Williams befäst en central position inom den amerikanska poesin.Williams kombination av radikal enkelhet och intrikat komplexitet har också kommit att in­fluera generationer av efterföljande poeter och författare. För 1950-talsgenerationen blev Williams något av en fadersfigur. Den spirande Beatrörelsen tog starkt intryck av hans okonventionella förhållningssätt och betoning på det personliga och djupt genomkända som stoff för poesin. Också för senare amerikanska postmodernistiska författare som Gilbert Sorrentino, för vilken Williams var både nära vän och mentor, har Williams varit en viktig föregångare. Detta urval spänner i tid över hela Williams produktion och är gjort med avsikten att presentera Williams som den utsökta minimalist han är. I översättning av Eva Ribich och Charlotte Jung, vilka också försett boken med ett inledande förord.William Carlos Williams (1883-1963) föddes i Ruther­ford, New Jersey, som barn till en brittisk far och en mor från Puerto Rico. Han utbildade sig till läkare och var livet igenom verksam i yrket vid sidan av sitt författarskap, som utöver lyrik också rymmer novell­er, pjäse­r, romaner, essäer och en självbiografi. Under första världskriget, då ett stort antal konstnärer slog sig ned i New York City, blev Williams bekant med tidens avantgarde och kom själv att bli en nyckelfigur inom USA:s tidiga modernism. 

För att kunna slutföra din registrering kommer ett mail med en bekräftelselänk skickas till den e-postadress som du anger. Klicka på länken i mailet - så är din prenumeration igång. I flera hundra år har den odlats i Japan, och efter andra världskriget med den amerikanska ockupationen av Japan har den blivit alltmer omtyckt i ...

William Carlos Williams är en av USA:s mest välkända och lästa poeter. Med sin tillgängliga ton och sitt Handla skottkärran smidigt och enkelt online.

RELATERADE BÖKOR