Att följa ögonblicken - Texter i urval

Att följa ögonblicken - Texter i urval - Thomas Thorild | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Thomas Thorild
DIMENSIONERA
5,22 MB
FILNAMN
Att följa ögonblicken - Texter i urval.pdf
ISBN
4356363836005

BESKRIVNING

Thomas Thorild (17591808) är en av de mest omstridda gestalterna i den svenska litteraturhistorien. Hans bana skär som en glödande komet genom den gustavianska kulturens stjärnbild. Utan rang, förmögenhet eller mäktiga beskyddare försökte denne bondson från Bohuslän revolutionera den svenska litteraturen och det svenska samhället. Han hånades och sändes i landsflykt, men blev en förebild för kulturradikaler och litterära ensamvargar. I dikter, filosofiska uppsatser, kritiska pamfletter och dagboksfragment vill han sätta ögat i världens medelpunkt och se vad ingen annan har sett, helheten. Samtidigt uppenbarar han det gränslösa värdet hos det enklaste levda ögonblick. Hans språk, en gång ansett som svårt och ohövligt, strålar ännu av hälsa.Urval, introduktion, kommentarer och ordförklaringar av akademiledamoten Horace Engdahl.

Spara som favorit Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar ... Att följa ögonblicken: texter i urval. Front Cover.

Utan rang, förmögenhet eller mäktiga beskyddare försökte denne bondson från Bohuslän revolutionera den svenska litteraturen och det svensk Horace Oscar Axel Engdahl (svenskt uttal: [ˈhɔrːas ²ɛŋˌdɑːl] [a]), född 30 december 1948 i Skeppsholms församling i Stockholm, är en svensk litteraturvetare samt litteratur- och danskritiker. [2] Han invaldes som ledamot i Svenska Akademien 16 oktober 1997 och tog sitt inträde 20 december samma år, som efterträdare till Johannes Edfelt på stol nr 17, och var Akademiens ... Att följa ögonblicken - texter i urval.

RELATERADE BÖKOR