Entry Island

Entry Island - Peter May | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Peter May
DIMENSIONERA
11,22 MB
FILNAMN
Entry Island.pdf
ISBN
3097738637846

BESKRIVNING

Ny fristående kriminalroman av författaren bakom Lewis-trilogin»En av mina nya favoriter. Det här är väldigt bra!« | Magnus Utvik, Gomorron Svewrige, SVT om Isle of Lewis-trilogin»Entry Island är en bok helt i min smak, som fängslar för stunden och bjuder på riktigt bra läsning.« | Johannas Deckarhörna»Det är så otroligt gripande alltihop att jag knappt klarar att lägga ifrån mig boken.« | Bokföring enligt Monika När det isolerade ösamhället Entry Island skakas av ett mord, det första i mannaminne, beger sig kriminalpolisen Sime Mackenzie till ön som del av ett utredningsteam från Montréal. Affärsmannen James Cowell, en av öns drygt hundra invånare, har knivhuggits till döds i sitt hem, och det mesta talar för att det är hans hustru, Kirsty, som hållit i vapnet.Utredningen ser först ut att bli en formalitet, men när Sime träffar Kirsty överväldigas han av en märklig känsla. Trots att han vet att de inte kan ha träffats förut känner han igen henne. Det är något hos den mordmisstänkta kvinnan som rör upp djupt begravda minnen inom honom.I takt med att utredningen fortskrider börjar Sime hemsökas av drömmar om ett avlägset förflutet på en skotsk ö, femhundra mil bort historier som hör till en fjärran värld men ändå tycks sträcka sig in i nuet, mot Entry Island och de mysterier som ön ruvar på.PETER MAY [f. 1951] är en skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Le Prix Littéraire Cezam Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Entry Island är Peter Mays nya fristående kriminalroman.»Jag kan varmt rekommendera denna till alla som gillar Mays tidigare böcker - och även till alla övriga!« | Mest Lenas Godsaker»Peter May är skicklig skribent och han målar fram miljöerna och karaktärerna på ett levande sätt.« | Rosemari Södergren, Kulturbloggen»Miljöerna är som alltid fantastiskt beskrivna.« | Bokstunder»En modern mordhistoria som också ger en fascinerande glimt av en skamlig och ofta förbisedd del av Storbritanniens historia.« | The Independent »Peter May följer upp sin suveräna Lewis-trilogi med en lika uppslukande ny roman.« | The Times

Finns i lager. Köp Entry Island av Peter May på Bokus.com.

Det är bygdens store man som mördats, genast blir hans folkskygga hustru misstänkt och från Montreal skickas ett polisteam som skall utreda. Entry Island was one of those. It is a crime novel packed with history, spanning one and a half centuries.

RELATERADE BÖKOR