Det här är inte mitt land

Det här är inte mitt land - Kristian Lundberg | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Kristian Lundberg
DIMENSIONERA
4,76 MB
FILNAMN
Det här är inte mitt land.pdf
ISBN
4778803066666

BESKRIVNING

Den här boken är en anklagelseskrift. I Sverige trängs desperata asylsökande på fängelseliknande förvar, kvinnor misshandlas av män de älskar, barn går hungriga till skolan, missbrukare och psykiskt sjuka är hänvisade till gatan. I ett litterärt reportage tar Kristian Lundberg ett samlat, ideologiskt grepp på de mänskliga konsekvenserna av ett samhälle som vänt de svagaste ryggen.Det här är en bok som vill förändra, som säger att det räcker nu.»Lundberg förklarar tusen gånger bättre än alla sociologiska avhandlingar varför till exempel en förort kan explodera i raseri eller varför något sådant som klasshat existerar.« Göran Greider, Sydsvenskan»Han vet vad det innebär att vara utsatt, befinna sig i underläge, växa upp under knappa omständigheter och konstaterar att det han skriver om ofta bottnar i den personliga upplevelsen. Just därför blir kraften större. Här finns en identifikation som inte är tillkämpad. Det är berättelser som ligger vid sidan av de allt smalare mediala allfartsvägarna. En samling texter med ovanlig litterär kvalitet om tillstånd och förflyttningar i ett land som gör anspråk på att vara både jämlikt och solidariskt. Det är en bild som skaver allt mer.« Gabriel Byström, GP

Kravet på handling. Boken är en serie reportage, texterna har publicerats i olika svenska dagstidningar men arbetats om. Det här är ditt land Det här är mitt land från Ales stenar till Norra Lappland från Bohus klippor till Gotlands raukar Landet, det tillhör dej och mej.

Boken är en serie reportage, texterna har publicerats i olika svenska dagstidningar men arbetats om. Det här är ditt land Det här är mitt land från Ales stenar till Norra Lappland från Bohus klippor till Gotlands raukar Landet, det tillhör dej och mej. 1.

RELATERADE BÖKOR