Resa. Tre romaner

Resa. Tre romaner - Cees Nooteboom | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Cees Nooteboom
DIMENSIONERA
9,33 MB
FILNAMN
Resa. Tre romaner.pdf
ISBN
1843079854019

BESKRIVNING

»Cees Nooteboom speglar vårt behov av sagor samtidigt som han gestaltar den misslyckade myten, vår eviga jakt på det förflutnas förlorade skönhet. Att läsa hans romaner är att ge sig ut på resa mot verkligheten längs diktens avvägar.« ANN LINGEBRANDT, HELSINGBORGS DAGBLAD»Cees Nooteboom står sig som en lika värdig som oefterhärmlig röst bland samtida författare.« | THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW»En av de stora vågbrytarna inom den europeiska litteraturen.« GUNDER ANDERSSON, AFTONBLADETNederländske Cees Nooteboom har som få författare vigt sitt skrivande åt temat resa. Här presenteras tre romaner från tre olika perioder av författarskapet. De är alla på olika sätt reseberättelser. Debuten Philip och de andra [1953] är en oskuldens road-novel. Alla själars dag [1999], som i huvudsak utspelar sig i Berlin efter murens fall, är en oviss resa i tid; om svårigheten att närma sig den egentliga historien; om den försvinnande människan. Den sena romanen Paradiset förlorat [2004] handlar om religion som förtvivlad turism, i jakten på en större mening än det egna livet.Resa. Tre romaner är en undersökning av rörelse och hastighet som fundament i vår kultur, på gott och ont.I översättning av Per Holmer och med ett nyskrivet förord av kritikern Henrik Petersen.CEES NOOTEBOOM, född 1933 i Haag, är en nederländsk författare, mest känd för sina romaner och reseskildringar. Han finns översatt till ett trettiotal språk och har sedan många år nämnts bland kandidaterna till Nobelpriset.»Att läsa Cees Nooteboom är som att komma i samspråk med en äldre excentriker på ett kafé på kontinenten. Man studsar till ibland och förstår inte allt, men det gör ingenting. Den buttra charmen vinner över allt. Man har roligt nästan hela tiden.« NILS FORSBERG, EXPRESSEN»Som kritiker lider jag förstås av överläsning, blir helt färdig med litteraturen. Så kommer Nooteboom där och är större, låter sig inte kritiseras efter standard och vilja.« JAN-OLOV NYSTRÖM, NORRBOTTENSKURIREN

Passa al contenuto principale. Iscriviti a Prime Ciao, Accedi Account e liste Accedi Account e liste Ordini Iscriviti a Prime Carrello.

På den nya platsen har Jana inlett en destruktiv relation som succesivt har trasat sönder tillvaron. Detta såg jag till en början som en svaghet, men när jag slår igen den tredje boken inser jag att det fyller en funktion. Compra Resa.

RELATERADE BÖKOR