Lyrik och essäer

Lyrik och essäer - Ola Hansson | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ola Hansson
DIMENSIONERA
10,94 MB
FILNAMN
Lyrik och essäer.pdf
ISBN
6380167440190

BESKRIVNING

Ola Hansson (18601925) var genom sin självständighet och sin trohet mot en social ursprungsmiljö unik inom den generation författare som dominerade 1800-talets två sista litterära decennier. Han nämndes länge i Tyskland, tillsammans med Strindberg och Ibsen, som en av tidens stora förnyare: Ljuset kommer från Norden.Genom diktsamlingen Notturno (1885) gav Ola Hansson ny riktning åt den svenska lyriken. Den boken kom flera årtionden före sin tid och är fortfarande modern, levande, njutbar. Ola Hansson var den förste som framgångsrikt ersatte versberättelsen med den lyriska textens totala uttryck och de traditionella rimmen och versmåtten med stoffets bilder, ordens egenvärde och ljudens klang.I serien Svenska Klassiker utgivna av Svenska Akademien.Introduktion av akademiledamoten Ulf Linde.Kommentarer och ordförklaringar av Ingvar Holm.

Ett urval av essäer, artiklar och recensioner om musik, opera, film, teater, konst, litteratur och kulturpolitik. Lyrik och essäer Författar-presentation: Ola Hansson: Inbunden. Finns i lager, 172 kr.

Han nämndes länge i Tyskland, tillsammans med Strindberg och Ibsen, som en av tidens stora förnyare: Ljus... Lyrik och essäer. av Ola Hansson Ingvar Holm (Bok) 1997, Svenska, För vuxna Upphov: ...

RELATERADE BÖKOR