Tjänstekvinnans son I-II

Tjänstekvinnans son I-II - August Strindberg | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
August Strindberg
DIMENSIONERA
9,95 MB
FILNAMN
Tjänstekvinnans son I-II.pdf
ISBN
7750286283133

BESKRIVNING

Strindberg var endast 37 år gammal när han fann tiden mogen att upprätta ett bokslut över sitt liv. De två första delarna av Tjänstekvinnans son skrevs i en rykande fart på våren och försommaren 1886 och skildrar tiden från den första barndomen fram till år 1872, då han slutgiltigt övergav universitetsstudierna i Uppsala för att återvända till Stockholm "och bli litteratör, samt möjligen författare, om hans kallelse befanns vara grundad".Sin rangplats i svensk litteratur försvarar Tjänstekvinnans son i många skilda avseenden. Strindberg ger här en rik belysning av det svenska samhällets utveckling efter 1800-talets mitt. Han målar i klara och friska färger det samtida Stockholm och dess lantliga omgivningar, och han porträtterar sig själv och människorna i sin omgivning med utsökt psykologisk nyanseringsförmåga - men också med skoningslös skärpa.I denna utgåva har medtagits de avsnitt i manuskriptet som ströks av censurhänsyn på förlagets begäran i förstaupplagan. Volymen har försetts med en omfattande kommentar av bl.a. personhistorisk och topografisk art, en karta över det samtida Stockholm och ett rikt illustrationsmaterial.

Strindberg var endast 37 år gammal när han fann tiden mogen att upprätta ett bokslut över sitt ... Tjänstekvinnans son I-II utgör de två första delarna i en självbiografisk serie om fyra volymer skrivna av August Strindberg (1849-1912). De två första delarna utgavs 1886-1887 under titlarna Tjänstekvinnans son: En själs utvecklingshistoria (1849-1867) och Jäsningstiden: En själs utvecklingshistoria (1867-1872).

Bonniers boktryckeri 1913 Förord till den digitala utgåvan. Detta är Projekt Runebergs digitala faksimilutgåva av artonde bandet i Samlade skrifter av August Strindberg, som innehåller första delen av Tjänstekvinnans son. Tjänstekvinnans son I-II August Strindberg.

RELATERADE BÖKOR