Kvinnlighet och erotik

Kvinnlighet och erotik - Anne Charlotte Leffler | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anne Charlotte Leffler
DIMENSIONERA
5,85 MB
FILNAMN
Kvinnlighet och erotik.pdf
ISBN
6352784850593

BESKRIVNING

Den intellektuella Alies första kärlek lämnar henne för en söt nickedocka, och hon inrättar sig i stället i ett kamratskap där det finns plats för hennes intellektualitet och filosofiska läggning. Men under en resa förälskar sig Alie. Hon faller, från början kontrollerat men sedan allt mer handlöst. Det här är en roman om begär, förälskelse, beroende och destruktivitet. Samtidigt är det en undersökning av både kärlekens och litteraturens möjligheter. När den gavs ut första gången, 1883?1890, så chockades samtiden av den vågade erotiken och huvudpersonens medvetna val av kärlek utan äktenskap. Rosenlarv förlag har samlat Lefflers hela berättelse Kvinnlighet och erotik, inklusive den svidande uppgörelse med det svenska litteraturklimatet som hon gör i en efterskrift till verket, för första gången någonsin i tryck. Den innehåller även ett nyskrivet efterord av litteraturvetaren Claudia Lindén.Ur den samtida pressen:?Man kan deltaga i skildringen af en kvinnas hängifvenhet åt en man när denna skildring är gifven med djup känsla ? men icke när det reflekteras däröfver så starkt som här är fallet. Här är visserligen ?erotik?, men till ?kvinnligheten? ser man ej stort.?Göteborgs handels- och sjöfartstidning, 2/7 1890

Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner ... Pris: 118 kr. häftad, 2009.

Boken gavs ut första gången 1883 och innehåller texterna "Kvinnlighet och erotik", "Gusten får pastoratet", "Gamla jungfrun", "I fattigstugan", "En brödkaka", "Moster Malvina" och "Gråtande Venus". Kvinnlighet och erotik Anne Charlotte Leffler Rosenlarv förlag 9789197599399 Man önskar ofta att man vad anbelangar seder och moral ku... Ur livet III: Kvinnlighet och erotik. Gusten får pastoratet.

RELATERADE BÖKOR