Skamlös

Skamlös - Amina Bile, Sofia Nesrine Srour, Nancy Herz | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Amina Bile, Sofia Nesrine Srour, Nancy Herz
DIMENSIONERA
6,27 MB
FILNAMN
Skamlös.pdf
ISBN
8898678361892

BESKRIVNING

Hur hittar du dig själv när andra ständigt berättar för dig vem du borde vara?Under drygt ett år samlade Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour och Amina Bile in berättelser från tjejer och unga kvinnor från minoritetsmiljöer som upplevt negativ social kontroll.Beväpnade med öppenhet, fakta och en stor del humor gick de till angrepp mot de strukturer och förväntningar som gör anspråk på att begränsa kvinnors frihet och makt över sina egna kroppar och liv. I norsk media blev de kända som "De skamlösa tjejerna”.I deras bokdebut "Skamlös" diskuteras hur det är att ständigt begränsas, tillrättavisas och skambeläggas. Hur frustrerande det är att klassiskt kvinnoförtryck göms undan bakom skeva uppfattningar om religion eller kultur.Och med hjälp av alla berättelser och vittnesmål som författarna har samlat in ger de en bild av hur ord som "skam" och "heder" systematiskt missbrukas för att förtrycka kvinnor och tjejer. Ett problem som är lika allvarligt i Norge som i Sverige, men som många tidigare haft svårt för att närma sig. Men det är slut med det nu.

Skickas senast imorgon. Köp boken Skamlös av Amina Bile, Sofia Nesrine Srour, Nancy Herz (ISBN 9789178030736) hos Adlibris.

Skickas inom 1-2 vardagar. Köp boken Tacksam lycklig & rik : Prova 30 dagar med skamlös tacksamhet och ogenerad av Pam Grout (ISBN 9789188633040) hos Adlibris.

RELATERADE BÖKOR