Mors lilla Olle : och andra visor av A.T.

Mors lilla Olle : och andra visor av A.T. - Alice Tegnér | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Alice Tegnér
DIMENSIONERA
10,33 MB
FILNAMN
Mors lilla Olle : och andra visor av A.T..pdf
ISBN
3450709277667

BESKRIVNING

Visboken Mors lilla Olle tillhör det mest kända och älskade i vår barnlitteratur. Flera generationer har vuxit upp med den, men den har inte funnits i tryck på tio år. Nu kommer den äntligen i nyutgåva! Alice Tegnérs text och musik med Elsa Beskows bilder har blivit en del av vårt kulturarv. Här kan vi följa årstidernas växlingar och glädjas åt videungens vaggvisa och blåsipporna som uti backarna står. Mors lilla Olle binder samman generationer av små och stora läsare.Text och musik är av Alice Tegnér utom i fyra av visorna: Bä bä vita lamm, Ekorrn satt i granen, Småjäntorna och Sov du lillla videung. Minst lika stort intryck på oss som text och musik gör bilderna av Elsa Beskow. Några av originalen hänger till och med på Nationalmuseum. Boken utkommer nu i facsimil, komplett med text, noter, vinjetter och helsides planschbilder i färg.Boken innehåller tio visor av Alice Tegner:Mors lilla OlleBä bä vita lammBlåsipporEkorrenA-E-I-O-U-Y-Å-Ä-ÖLasse litenSmåjäntornaSockerbagarenMajas visaVidevisan

Originalillustration till visan med samma namn, ursprungligen publicerad i "Mors lilla Olle och andra visor af A.T. Bilder af Elsa Beskow", 1903.

T., 1864-1943 Alternativt namn ... och andra visor av A.T. Visboken Mors lilla Olle tillhör det mest kända och älskade i vår barnlitteratur.

RELATERADE BÖKOR