Den utvalde

Den utvalde - Lois Lowry | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lois Lowry
DIMENSIONERA
4,75 MB
FILNAMN
Den utvalde.pdf
ISBN
1861802361528

BESKRIVNING

Suggestivt gastkramande berättelse om ett på ytan perfekt samhälle.Jonas lever i ett samhälle utan konflikter, fattigdom, arbetslöshet eller skilsmässor. En värld där allt fungerar och ingen är missnöjd. Men Jonas är spänd. Spänd inför den årliga ceremonin då samhällets alla tolvåringar ska säga adjö till sin barndom och tilldelas en livsuppgift. I år är det hans tur. Under ceremonin väljs Jonas ut att bli samhällets nya minnesbevarare. Han får gå i lära hos den gamla minnesbevararen, en man som han kallar Givaren. Ju mer tid Givaren och Jonas tillbringar tillsammans, desto mer övertygad blir Jonas om att något är fel, alldeles fasansfullt fel. Han börjar allt tydligare förstå vilka mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta fasaden.Den utvalde är första delen i en serie om fyra titlar."Den utvalde är en andlöst krypande skildring av hur en diktatur maskeras till demokrati. Språkligt en njutning. Eftersom det slutar i en rejäl cliffhanger bör förstås de efterföljande tre delarna i kvartetten snarast få svenska språkdräkter." Gull Åkerblom, BTJ

Enahanda, har inga färger, inga känslor och inga fria val. Det är Äldrekommittén som bestämmer över samhället. Den utvalde skildrar ett samhälle där det inte finns någon fattigdom, ingen arbetslöshet, inga skilsmässor och inga konflikter.

Varje åldersgrupp har sina speciella förmåner och åtaganden. Den utvalde I Enahanda, en stad i en framtid, lever människorna ett kontrollerat liv. Ett äldreråd bestämmer vem som får bli makar, bilda familj och vem som ska arbeta med vad.

RELATERADE BÖKOR