Språket - grunden till din framtid Elevpaket Digitalt + Tryckt

Språket - grunden till din framtid Elevpaket Digitalt + Tryckt - Cécile Tartar Jönsson, Marie-Elen Osbeck | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Cécile Tartar Jönsson, Marie-Elen Osbeck
DIMENSIONERA
9,20 MB
FILNAMN
Språket - grunden till din framtid Elevpaket Digitalt + Tryckt.pdf
ISBN
9762837698756

BESKRIVNING

Ord är makt, makt att påverka, makt att göra sin stämma hörd, makt att få sina ord lästa. Ju korrektare svenska man använder sig av i tal och skrift, desto större chans att mottagaren lyssnar. Så genom att öva sig i att skriva i olika genrer, kommer språket att bli en väg in i framtiden där eleven blir allt säkrare på att kunna variera sin svenska beroende på vad som behöver sägas. Vår förhoppning är att eleverna med hjälp av denna bok ska lära sig hur de ska använda sig av rätt ord, vid rätt tillfälle, för rätt mottagare. MålgruppMaterialet riktar sig till elever som läser svenska och svenska som andraspråk både på grundläggande vuxenutbildning delkurs 1-4 och på högstadiet årskurs 7-9. Det går också utmärkt att använda i t.ex. blandade klasser för grundläggande svenska/svenska som andraspråk. ElevpaketAllt ingår. Det blir så mycket bättre, tycker vi, om eleven kan använda både dator och bok. Digitalt lärarmaterialI det digitala läromedlet som ingår i Språket – grunden till din framtid finns hela elevboken som digital bok, komplett med samtliga texter och övningar inlästa med autentiskt tal och textföljning. I det digitala läromedlet finns även fördjupningsmaterial och en mängd självrättande övningar till alla kapitel. De självrättande övningarna ger eleverna nödvändig ord- och grammatikträning och kan göras hur många gånger som helst. ElevbokSpråket – grunden till din framtid är uppbyggd kring olika genrer och baserad på cirkelmodellen. För varje genre finns en exempeltext och fyra arbetstexter i ökande svårighetsgrad. Till alla texter, oavsett genre, finns det läsförståelse- och diskussionsfrågor samt olika slags uppgifter, väl förankrade i kursplanen. I varje kapitel behandlas även olika grammatiska moment. Grammatiken är kopplad till kapitlets genre och tanken är att eleverna ska få direkt användning av sina grammatiska kunskaper när de skriver i respektive genre.  Strukturen i elevboken underlättar individanpassning av undervisningen i såväl heterogena grupper som grupper med kontinuerligt intag.

Svensk grammatik kan vara enkel att förstå och det finns en klar mening med den! Alla förslag, påpekanden, råd, lovord och korrigeringar mottages tacksamt. LitteraturMagazinet - Sveriges nya litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt.

Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Välkomna till Sveriges största litterära magasin! Kursplanen är fastställd av Institutionen för svenska språket 2017-10-11 och senast reviderad 2020-03-02.

RELATERADE BÖKOR