Mordbranden

Mordbranden - Martin Widmark, Erik Fichtelius | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Martin Widmark, Erik Fichtelius
DIMENSIONERA
4,78 MB
FILNAMN
Mordbranden.pdf
ISBN
5416740885802

BESKRIVNING

Skolans rektor försöker tysta ner en skandal på skolan! Det får vännerna Hugo, Maryam och Johanna erfara när deras nättidning "Scoopet" plötsligt stängs ner efter att de rapporterat om omfattande mobbing på skolan. Det verkar som att rektorn bara vill att skoltidningen skriver om sådant som är bra på skolan. Plötsligt står de utan ansvarig utgivare, och blir tvungna att fundera över vad det innebär att vara beroende av någon. Det får ju inte påverka deras rapportering. Men vännerna låter sig inte stoppas. De får kontakt med den prisbelönta journalisten Katja Ritter som låter dem låna både hennes skrivarstuga och hennes blogg. Men då händer en katastrof. Skrivarstugan brinner ner till grunden! Och branden verkar vara anlagd …Martin Widmark och Erik Fichtelius skapar tillsammans en ny bokserie med fokus på ungas rätt att granska och påverka sin omvärld. Häng med när en grupp 11-åringar startar en egen nättidning, som får konsekvenser de aldrig kunnat ana. En bok att prata om, och inspireras av, för alla som gillar att skriva och skapa egna berättelser!Den ständigt lika kreative och nyfikne Martin Widmark (LasseMajas detektivbyrå) har teamat ihop sig med Erik Fichtelius (journalist). Tillsammans har de tagit initiativ till ett projekt som riktat till mellanstadieläsare tar upp vad journalistik är, hur du kan påverka och granska din omvärld och hur du förhåller dig till källkritik. En bok att sträckläsa och inspireras av!

Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum och PDF-korrektur mejlas ut när det finns tillgängligt. Mordbrand är ett så kallat allmänfarligt brott som innebär en avsiktligt anlagd brand som hotar liv, hälsa eller egendom. Mordbrand innefattar uppsåtliga bränder av hus, bilar, gräsmattor och skogar.Det skiljer sig från allmänfarlig vårdslöshet genom uppsåtet, och från skadegörelse genom graden av allmänfara.

Polisen har upprättat en anmälan om grov mordbrand. Den åtalade 30-åringen lider av en allvarlig psykisk störning - och under rättegången fick han berätta om den tumultartade natten: "Jag såg tre personer inne i lägenheten, jag var rädd att de skulle skada mig. Då tände jag eld på en av sängarna". Strax före klockan sju började det brinna i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Guldheden.

RELATERADE BÖKOR