En värld av filmisar! : Illustrerad samlarguide över våra älskade filmstjär

En värld av filmisar! : Illustrerad samlarguide över våra älskade filmstjär - Bo Öfwerlund | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bo Öfwerlund
DIMENSIONERA
11,91 MB
FILNAMN
En värld av filmisar! : Illustrerad samlarguide över våra älskade filmstjär.pdf
ISBN
8277036136021

BESKRIVNING

Bytt är bytt kommer aldrig mer igen! Filmstjärnor, eller filmisar, var det största samlarfenomenet bland landets barn och ungdomar under 1950- och 60-talet. Dessa omåttligt populära små bilder på kändisarna från filmer på bio och TV köptes och byttes med frenesi mellan skolkamrater och syskon! Att samla på dessa vackert laminerade bilder i standardformat med tidens stora stjärnor blev en hobby som kom att explodera fullt ut när färgtrycket gjorde sin entré i början av 50-talet. Samlandet nådde sin kulmen under andra hälften av 50-talet och i början av 60-talet. På skolrasterna hoppades det hage, spelades kula eller så byttes det filmisar. I den här boken kan du återuppleva den magiska kittlande känslan av att samla på filmisar! Boken berättar om den hobby som förhäxade barn och ungdomar under 1950- och 60-talet och som höll i sig under 60-talets pop-epok och långt in på 1970-talet. ALLA SERIER OCH ALLA UTGÅVOR Här presenteras för första gången samtliga 106 serier av standardformat som såldes i Sverige under perioden 1950-1980. Varje filmis-serie presenteras i ord och bild och illustreras med ett stort antal bilder ur respektive serie. Även originalförpackningarna visas!  VÄRDERINGSGUIDE Samtliga filmis-utgåvor, inkl. feltryck och varianter, listas och alla filmisar har fått en egen värderingsbeteckning. Du kan enkelt se vilka filmisar som är de allra mest eftertraktade bland dagens samlare. Många filmisar betingar idag flera hundra kronor styck, enstaka kan kosta ett par tusen!  ELVIS VAR POPULÄRAST Ett särskilt kapitel presenterar de allra mest eftertraktade filmisarna idag. Du ser också vilka de 10 mest populära stjärnorna var som hade flest olika bilder i cirkulation under åren 1950-1965.  FÖRFATTAREN Bo Öfwerlund är en av landets absolut främsta auktoriteter på filmisar. Han, precis som många jämnåriga, samlade redan som barn. Intresset återupptogs i 40-årsåldern och Bo har nu som pensionerad högstadielärare, tillsammans med samlarkollegor, ägnat sig åt att kartlägga samtliga filmisar som gavs ut i Sverige. Boken, som tagit fem år att sammanställa, bjuder på en nostalgisk rapsodi av sällan skådat slag! BONUS!Denna upplaga innehåller 8 st. äkta filmisar utgivna mellan 1950- 1980. Urvalet varierar från bok till bok, dock finns samtliga 106 serier slumpmässigt representerade rakt igenom bokens hela upplaga. I varje bok finns därutöver en affisch!

| Adlibris En värld av filmisar : illustrerad samlarguide över våra älskade filmstjärnor! - filmisar sålda i Sverige 1950-1980 komplett med värderingsguide. ...

Richard Cahlen : Ett liv med kändisar i fokus. En värld av filmisar! : Illustrerad samlarguide över våra älskade filmstjär. av Bo Öfwerlund.

RELATERADE BÖKOR