Juridik i professionellt lärarskap, 4 uppl : Lagar och värdegrund i den svenska skolan

Juridik i professionellt lärarskap, 4 uppl : Lagar och värdegrund i den svenska skolan - Marco Nilsson | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Marco Nilsson
DIMENSIONERA
12,50 MB
FILNAMN
Juridik i professionellt lärarskap, 4 uppl : Lagar och värdegrund i den svenska skolan.pdf
ISBN
2997740388599

BESKRIVNING

Det är svårt att tänka sig ett fungerande samhälle utan lagar. Lagar är ett system av regler som skapar ett ramverk för hur vi agerar. De både underlättar samarbete och sätter gränser för vårt handlande. Den demokratiska värdegrunden är också ett slags ramverk som påverkar mycket av vårt liv och de offentliga institutionerna.Juridik i professionellt lärarskap handlar om både lagar och värderingar i svenska skolor, fritidshem och förskolor. Den sammanfattar den lagliga grund som reglerar lärares arbete och innehåller både hänvisningar till lagtexter och exempel från vardagen i skolan. Boken kan användas dels som ett uppslagsverk av alla som arbetar i skolan, dels som underlag för en diskussion och ett problematiserande av den värdegrund som grundlagar, lagar och andra styrdokument ger uttryck för.Områden som behandlas är bland annat myndighetsutövning, offentlighet och sekretess, ordningsregler, kameraövervakning, fotografering, diskriminering, anmälan till socialen, tvångsåtgärder och upphovsrätten. I boken diskuteras även det multikulturella samhällets betydelse för skolan och hur skolpersonal kan handskas med mobbning och rasism. Författaren diskuterar också innehållet i den demokratiska värdegrunden, både generellt och för att klargöra vad det innebär för arbetet i skolan. Bokens fjärde upplaga är uppdaterad med hänsyn till EU:s gemensamma dataskyddsförordning (GDPR) samt ändringar i skollagen och andra rättskällor.Marco Nilsson är docent i statsvetenskap och verksam vid Högskolan för lärande och kommunikation vid Jönköping University.  

Skickas inom 3-6 vardagar. Köp Juridik i professionellt lärarskap, 4 uppl : Lagar och värdegrund i den svenska skolan av Marco Nilsson på Bokus.com. Juridik i professionellt lärarskap, 4 uppl : Lagar och värdegrund i den svenska skolan Marco Nilsson Det är svårt att tänka sig ett fungerande samhälle utan lagar.

Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans. | Adlibris Häftad, 2013.

RELATERADE BÖKOR