Nu seglar Vasa

Nu seglar Vasa - Mats Wahl, Sven Nordqvist | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Mats Wahl, Sven Nordqvist
DIMENSIONERA
6,36 MB
FILNAMN
Nu seglar Vasa.pdf
ISBN
1944392947550

BESKRIVNING

I Mats Wahls inledande berättelse i "Nu seglar Vasa", vet vi att många av händelserna som tvillingarna Erik och Johan ser och upplever verkligen har inträffat, t ex kometen, pesten, branden, polska kriget och Vasas bygge. Regalskeppet Vasa kantrade och sjönk på sin jungfruresa den 10 augusti 1628. Den andra delen av boken utgår från fynden - skeppet och de ägodelar som blev kvar ombord och bärgades i april 1961. Birgitta Stapf, Lena Nygårds och Maria Dalhed från Vasamuseet svarar för faktainnehållet, genom att berätta om Vasas besättning som en gång haft dessa föremål i sina händer. Genom Sven Nordqvists bilder får vi se och känna med människorna i Stockholm på den tiden.

Efter drygt två år var Vasa färdig. Då var Gustav II Adolf redan på plats i Polen och väntade på skeppet.

Jag förstår Vasabon Hasse Eriksson har seglat över Atlanten tillsammans med Kendall Rutledge och hans Swanbåt. Efter totalt 5500 sjömil och åtta länder har de nu nått sin slutdestination, Vasa. Vasamuseet seglar till Falu gruva.

RELATERADE BÖKOR