Spöket på Torpa Stenhus

Spöket på Torpa Stenhus - Kim M. Kimselius | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Kim M. Kimselius
DIMENSIONERA
4,96 MB
FILNAMN
Spöket på Torpa Stenhus.pdf
ISBN
6443553030928

BESKRIVNING

Lille spöket Gustav gör vad som helst för att förändra sitt livs historia. När Theo och Ramona kommer på besök till Torpa Stenhus ser han sin chans. Även Gustav Vasa är på besök på slottet för att fria till Katarina Stenbock, men hon har helt andra planer. När hon möter Ramona och Theo ser hon ett sätt att klara sig ifrån äktenskapet med den 40 år äldre kungen.   Det finns fler spöken på slottet, något Ramonas kusin Robert upptäcker genom ett obehagligt möte. Det får honom att tvivla på att han någonsin ska få återse sina vänner, utan att veta att Theo och Ramona har råkat lika illa ut som han.   Historia, sägner och spökhistorier vävs skickligt ihop till en spänningsfylld berättelse. De detaljrika miljöskildringarna får dig att längta efter att besöka platsen. Vem vet, kanske du möter något av Torpa Stenhus spöken?"Det är så lätt att leva sig in i Kims böcker, de detaljrika miljöbeskrivningarna och starka karaktärerna får mig att tro att jag är med och upplever allt som jag läser om. Och visst får man en och annan kall kåre längs ryggraden under berättelsens gång." Ingela Svensson

Vill påminna om att det är en månad kvar till deadline för 2017:s stora Fantastiknovelltävling! Torpa stenhus är ett slott i Länghems socken i Tranemo kommun i Västergötland.Slottet är beläget väster om sjön Åsunden, omkring 2,5 mil öster om Borås.Öster om stenhuset finns Torpanäsets naturreservat.. Det är jämte Glimmingehus i Skåne en av Sveriges bäst bevarade medeltidsborgar.Torpa är en så kallad enkelhusborg från 1400-talet som varit sätesgård för släkten Stenbock 2009 blev Kims debutbok, Tillbaka till Pompeji, utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island.

Nu har jag lyckats hitta ett till välbespökat gammalt hus, nämligen Torpa stenhus som ligger i Tranemo kommun i Västergötland. Torpa stenhus är en av Sveriges bäst bevarade medeltidsborgar. Lille spöket Gustav gör vad som helst för att förändra sitt livs historia.

RELATERADE BÖKOR