Fallen flicka

Fallen flicka - Christina Wahldén | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Christina Wahldén
DIMENSIONERA
5,53 MB
FILNAMN
Fallen flicka.pdf
ISBN
3448048000057

BESKRIVNING

Rona och hennes familj flydde till Sverige från Afghanistan för några år sedan. Rona är den enda i familjen som riktigt har anpassat sig och hon är nu fast mellan två världar. Hon älskar skolan där hon har vänner och motiverande lärare och hon drömmer om att en dag bli läkare. Men hemma har hon det svårt. Hon måste själv sköta hushållet och är under ständig bevakning av pappan. Så fort hon inte gör som hon blir tillsagd blir hon misshandlad. Till slut går det så långt att hon knuffas ut från balkongen av sin pappa och äldre bror.I Fallen flicka skildras en ung tjejs kamp för att få vara den hon är och för att få leva. Detta är en gripande skildring av hedersvåld i vårt samhälle. Christina Wahldén är journalist och författare och har skrivit många böcker för unga, bland annat den omdiskuterade och viktiga ungdomsromanen Kort kjol.Fallen flicka är en angelägen bok om ett angeläget ämne. - Lena Kåreland, SvD Framröstad av Bokjuryn 2009!

Boken har långa kapitel och har ett bestämt mönster, där man verkligen kan leva sig in i och få den verkliga bilden. I Fallen flicka skildras en ung tjejs kamp för att få vara den hon är och för att få leva. Christina Wahldén har återigen skrivit en superstark, otäck och väldigt gripande roman.

Wahldén, Christina, 1965- (författare) Alternativt namn: Wahldén, Christina Nord, 1965- Alternativt namn: Nord Wahldén, Christina, 1965- ISBN 9789129671865 I Fallen flicka skildras en ung tjejs kamp för att få vara den hon är och för att få leva. Detta är en gripande skildring av hedersvåld i vårt samhälle.

RELATERADE BÖKOR