Aya från Yopougon

Aya från Yopougon - Marguerite Abouet | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Marguerite Abouet
DIMENSIONERA
6,57 MB
FILNAMN
Aya från Yopougon.pdf
ISBN
6634623330153

BESKRIVNING

Aya är 19 år, vacker, intelligent, självständig, plugghäst – lite beskäftig ibland. Hon ska snart ta studenten och vill studera till läkare. Den planen gillas inte av hennes pappa som vill se henne gift med sonen till en rik och inflytelserik man som dessutom är chef på det företag där Ayas pappa arbetar. Aya och hennes familj bor i Yopougon, en folkrik och livlig stadsdel i Abidjan, Elfenbenskusten. Mycket av livet i Yopougon utspelas på gårdarna framför husen. Där träffas tonårsflickorna för att prata om förälskelser, skolan, oförstående föräldrar samtidigt som de stöter kokbananer med mortel, lagar jordnötssås, diskar, flätar varandras hår och gnuggar sin smutstvätt med borste och tvättmedel. Trots skillnader i miljö och kultur kommer svenska tonåringar att känna igen sig i de afrikanska flickornas drömmar om framtiden och deras planer för den närmaste lördagskvällen. Då dansar man, dricker en hel del öl och kvällen avslutas med att man drar sig undan två och två. Men uppvaknandet blir inte alltid vad man har tänkt sig.

Av Clément Oubrerie Marguerite Abouet. Ingår i utgivningsserien Aya från Yopougon.

Hardcover, 106 pages Author(s): Marguerite Abouet. ISBN13: 9788762607316 Edition language: Danish Average rating: 3.00 (2 ratings) more details ... "Aya fra Yopougon 3" & "Diabolik" , Tegneserie, 2 stk lækre grafiske noveller.

RELATERADE BÖKOR