Den stora häxjakten

Den stora häxjakten - Sofi Hjort | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sofi Hjort
DIMENSIONERA
5,87 MB
FILNAMN
Den stora häxjakten.pdf
ISBN
5380238797347

BESKRIVNING

Den stora häxjakten bjuder på spännande läsning med historisk förankring.Boken är en skönlitterär berättelse som bygger på den sanna historien om häxjakten på Södermalm i Stockholm, då åtta kvinnor anklagades för att vara häxor och avrättades.Den är rikt illustrerad med svartvita bilder av serietecknaren och illustratören Ola Skogäng.Sofi Hjort är författare och historiker och hon har skrivit flera faktaböcker för barn. Hon arbetar även som museipedagog.Ola Skogäng är mest känd som serieskapare, men hans illustrationer har även synts i filmerna Hälsoresan och Sunes värld. Han har även illustrerat bokserien Autografjägarna, skriven av Andreas Palmaer.

Den stora häxjakten bjuder på spännande läsning med historisk förankring.Boken är en skönlitterär berättelse som bygger på den sanna historien om häxjakten på Södermalm i ... Detta "hot" ledde således till den stora häxjakten & till att mellan 25 000 - 50 000 människor plågades till döds runt om i Europa, mellan 1400-talets senare hälft & fram till 1600-talet. De sista domarna föll dock så sent som 1800-tal. Häxjakten är berättelsen om hur en händelse kan få fruktansvärda proportioner.

Boken är en skönlitterär berättelse som bygger på den sanna historien om häxjakten på Södermalm i Stockholm, då åtta kvinnor anklagades för att vara häxor och avrättades. Det stora oväsendet - den vansinniga häxjakten De svenska häxprocesserna tog fart år 1668 under Karl XI:s regering, då den hysteri som kallades det stora oväsendet bröt ut och ledde till en stor mängd häxprocesser som under de följande åtta åren fram till 1676 ledde till hundratals avrättningar. Den stora häxjakten (Inbunden, 2016) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 6 butiker Betala inte för mycket - SPARA på ditt inköp nu! I Den stora häxjakten målas en bild upp av ett mörkt och eländigt Södermalm - en del av Stockholm där väderkvarnarnas vingar gnisslar i blåsten, brottsligheten är hög och fattigdomen stor och där galgbacken ligger strax bortom den nybyggda kyrkan. Du ... En brutal och poetisk berättelse om exil och överlevnad baserad på Ágota Kristófs hyllade roman Den stora skrivboken.

RELATERADE BÖKOR