Middagsmörker

Middagsmörker - Charlotte Cederlund | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Charlotte Cederlund
DIMENSIONERA
10,60 MB
FILNAMN
Middagsmörker.pdf
ISBN
9772063675890

BESKRIVNING

Idijärvi sameby ligger undangömd i de norrländska skogarna, långt bort från all civilisation. När sextonåriga Áilis pappa dör i cancer tvingas hon flytta dit för att bo tillsammans med sin morfar som hon aldrig tidigare träffat. Välkomnandet blir svalt och Áili känner sig som en främling bland snö och renar. Men så börjar mystiska saker hända i byn, saker som borde vara omöjliga och som bara kan förklaras med den magi som är direkt knuten till Áilis samiska arv. Snart är hon indragen i en flera hundra år gammal konflikt, en konflikt som riskerar att skada de hon bryr sig om. De få som finns kvar. En välskriven debut av Charlotte Cederlund som bygger en spännande historia som grundar sig i samisk mytologi med inspiration av contemporary fantasy. "Lika originell som spännande" - Yukiko Duke, Vi Läser "Få författare har lyckats skriva bra nordisk fantasy. (...) Charlotte Cederlund intar sin egen plats bland dem (Irmelin Sandman Lilius och norska Siri Pettersen) med den äran: en debutant, men redan med den erfarna författarens kompetens." Lotta Olsson, DN 20 februari "Skicklig och originell nordisk ungdomsfantasy av en debutant som lyckas sy ihop samisk mytologi, klassiskt vuxenblivande och storsvenskt förtryck till ett mäktigt spel mellan gott och ont." Lotta Olsson, DN 21/2 2016, i kategorin bästa boken just nu enligt DN Kultur

När sextonåriga Áilis pappa dör i cancer tvingas hon flytta dit för att bo tillsammans med sin morfar som hon aldrig tidigare träffat. Välkomnandet blir svalt och Áili känner sig som en främling bland snö och renar. Middagsmörker.

Jag behövde verkligen veta vad som hände med Áili och Idijärvi, och det snabbt.Precis som första delen är det här en fartfylld berättelse, fylld av en blandning av samisk mytologi och längtan efter att ha ett vanligt liv att vara som alla andra, och jag skulle också säga att den här boken ... Middagsmörker är första delen i Idijärvi-trilogin. Spännande fantasy som blandas med samisk mytologi ger ett mycket lyckat resultat.

RELATERADE BÖKOR