När Gustav blev kung : en sagolik historia om Gustav Vasa

När Gustav blev kung : en sagolik historia om Gustav Vasa - Andreas Sjölander | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Andreas Sjölander
DIMENSIONERA
7,13 MB
FILNAMN
När Gustav blev kung : en sagolik historia om Gustav Vasa.pdf
ISBN
7869601059499

BESKRIVNING

Det fanns en gång en kille som hette Gustav. En dag, när han var utomlands, kom den danske kungen till Sverige och dummade sig. Då blev Gustav arg. Snabbt som attan drog han hem för att stoppa honom. Hur det gick? Rätt så bra faktiskt. Boksmart ger ut sagolika historier för dig mellan 3-115 år - skrivna och illustrerade med både humor och värme. På bara 10 minuter får du och ditt barn koll på en historisk person och händelse som ni kan minnas livet ut. För vem glömmer en saga?

Lejonet från Norden - en sagolik historia om Gustav II Adolf (1600-tal) 4. Flickan som inte ville bli drottning - en sagolik historia om drottning Kristina (1600-tal) 5.

Senare blev han anklagad för att ha deltagit i det så kallade "klockupproret" mot kung Gustav. Tillsammans med flera andra av kungens gamla vänner blev han halshuggen i Stockholm år 1534.

RELATERADE BÖKOR