Middagsmörker

Middagsmörker - Charlotte Cederlund | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Charlotte Cederlund
DIMENSIONERA
11,20 MB
FILNAMN
Middagsmörker.pdf
ISBN
6331230741478

BESKRIVNING

Idijärvi sameby ligger undangömd i de norrländska skogarna, långt bort från all civilisation. När sextonåriga Áilis pappa dör i cancer tvingas hon flytta dit för att bo tillsammans med sin morfar som hon aldrig tidigare träffat. Välkomnandet blir svalt och Áili känner sig som en främling bland snö och renar. Men så börjar mystiska saker hända i byn, saker som borde vara omöjliga och som bara kan förklaras med den magi som är direkt knuten till Áilis samiska arv. Snart är hon indragen i en flera hundra år gammal konflikt, en konflikt som riskerar att skada de hon bryr sig om. De få som finns kvar. En välskriven debut av Charlotte Cederlund som bygger en spännande historia som grundar sig i samisk mytologi med inspiration av contemporary fantasy. "Lika originell som spännande" - Yukiko Duke, Vi Läser "Få författare har lyckats skriva bra nordisk fantasy. (...) Charlotte Cederlund intar sin egen plats bland dem (Irmelin Sandman Lilius och norska Siri Pettersen) med den äran: en debutant, men redan med den erfarna författarens kompetens." Lotta Olsson, DN 20 februari "Skicklig och originell nordisk ungdomsfantasy av en debutant som lyckas sy ihop samisk mytologi, klassiskt vuxenblivande och storsvenskt förtryck till ett mäktigt spel mellan gott och ont." Lotta Olsson, DN 21/2 2016, i kategorin bästa boken just nu enligt DN Kultur

Och Cederlund går lite för snabbt framåt i händelseutvecklingen tycker jag också. Knappt har Áili kommit till Idisjärvi förrän hon helt accepterat att hon kan se sin döda mamma, slutat sörja sin far och är en fullfjädrad nåjd. Samisk fantasy.

En riktig bladvändare. Då var den läst, den efterlängtade debuten Middagsmörker av Charlotte Cederlund. En ungdomsbok som utspelar sig norra Norrland i samisk miljö med härliga fantastiska inslag av samisk myt och tradition.

RELATERADE BÖKOR