När siffrorna skapar kaos: matematiksvårigheter ur ett specialpedagogiskt perspektiv

När siffrorna skapar kaos: matematiksvårigheter ur ett specialpedagogiskt perspektiv - Olav Lunde | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Olav Lunde
DIMENSIONERA
10,35 MB
FILNAMN
När siffrorna skapar kaos: matematiksvårigheter ur ett specialpedagogiskt perspektiv.pdf
ISBN
2013955192539

BESKRIVNING

Varför bråkar tal för vissa människor? Varför är det så svårt att minnas enkla tal som 9+7=16 och 16-7=9? Varför är det så svårt att lära sig multiplikationstabellen? Vad beror dessa svårigheter på och vad kan man göra åt dem, undrar elever, föräldrar, lärare och forskare.Boken När siffrorna skapar kaos ger en gedigen bild av det aktuella forskningsläget och försöker också djupare belysa vissa problemställningar ur ett specialpedagogiskt perspektiv. Författaren presenterar grundläggande förutsättningar för lärande, kännetecken för matematiksvårigheter och olika förklaringsmodeller, som emotionella, sociologiska, didaktiska och neuropsykologiska. Boken redogör också för matematiksvårigheter i samband med andra svårigheter, till exempel neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och läs- och skrivsvårigheter. Bokens avslutande del innehåller en kartläggning och utredning av matematiksvårigheter och beskriver hjälpinsatser för att komma tillrätta med dem.Läs merNär siffrorna skapar kaos riktar sig framför allt till lärarstudenter som ska undervisa i matematik, både på grundskolan och i gymnasiet. Den vänder sig även till studenter som läser specialpedagogik och för professionella som arbetar med pedagogisk-psykologiska problem i skolan, för dem som undervisar i matematiksvårigheter och andra intresserade av ämnet.Om författarnaOlav Lunde är specialist på pedagogisk-psykologisk rådgivning och har tidigare arbetat bland annat som skolpsykolog. Han har skrivit ett flertal artiklar och publicerat flera böcker om matematiksvårigheter. Lunde är en ofta anlitad föreläsare om matematiksvårigheter. Ett förord till den svenska utgåvan har skrivits av Ann-Louise Ljungblad, projektledare för Matematiksvårigheter i en inkluderande miljö på Specialpedagogiska skolmyndigheten.

När siffrorna skapar kaos - matematiksvårigheter ur ett specialpedagogiskt perspektiv, (2011). Stockholm: Liber Björnström, M.

Prövningen av en skola för alla. (Doktorsavhandling, Umeå universitet, Umeå, Doktorsavhandlingar i pedagogiskt arbete ISSN 1650-8858 ; 63). Författare: Ola Helenius Upplaga: 1 Utgivningsår: 2018-01-11 Pris: 230 kr + frakt: 79 kr Matematikundervisning: vetenskapliga perspektiv Nyskick Författare: Laila Backlund; Gerd Brandell; Eva Jablonka; Monica Johansson; Kristin Upplaga: 1 Utgivningsår: 2013-07-05 Pris: 190 kr + frakt: 59 kr Elefanten i klassrummet: - att hjälpa elever till ett lustfyllt lärande i matematik- I bra skick ... Compra När siffrorna skapar kaos: matematiksvårigheter ur ett specialpedagogiskt perspektiv.

RELATERADE BÖKOR