Trollkarlen från Oz

Trollkarlen från Oz - L. Frank Baum, Martin Svensson | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
L. Frank Baum, Martin Svensson
DIMENSIONERA
5,36 MB
FILNAMN
Trollkarlen från Oz.pdf
ISBN
5659906940642

BESKRIVNING

Tolvåriga Dorothys hus blir uppryckt av en tornado och hon vaknar omtumlad, tillsammans med sin lilla hund Toto, i det magiska landet Oz.Dorothy får rådet att söka sig till Smaragdstaden och den store Trollkarlen av Oz - han ska kunna hjälpa henne att komma hem igen. På sin färd dit stöter hon på Fågelskrämman som vill ha en hjärna, Plåtmannen som längtar efter ett hjärta och Fega lejonet som vill hitta sitt mod. De slår följe och hoppas att Trollkarlen ska kunna hjälpa dem alla.På vägen möter de fyra nyfunna vännerna, med den orädda Dorothy i spetsen, de mest fantastiska hinder och resan blir långt mer äventyrlig än de någonsin kunnat ana.Trollkarlen från Oz ingår i Kängurus serie Klassikerbiblioteket - litterära pärlor som har moderniserats och kortats för att passa dagens barn.L. FRANK BAUM (1856-191)) var en amerikansk författare och journalist. Trollkarlen från Oz, hans mest uppskattade verk, och en av totalt 14 böcker som han skrev om landet Oz, utkom första gången i original år 1900. I den här versionen har historien bearbetats av MARTIN SVENSSON, författare till, bland mycket annat, barnböckerna om Julius."Texten rymmer sympatiska värderingar och allmängiltig livsvisdom. Bearbetningen gör att texten kan läsas av barn från tio år och uppåt. Layouten är tilltalande och inbjudande. Det går att ha invändningar mot klassikerbearbetningar, men i detta fall har åtminstone inte jag någon - tvärtom."Jan Hansson, BTJ

Den blev också en av de främsta stilförebilderna inom populärkulturen. Hyr och se filmen Trollkarlen från Oz med Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, Bert Lahr, Jack Haley. Se filmer online på Viaplay.se Sällsynt tecknad film från Japan.

Karaktärerna i Trollkarlen från Oz representerar de som var djupt involverade i debatten: Fågelskrämman som jordbrukarna, Plåtman som industriarbetarna, Lejonet som silverförespåkaren William ... Trollkarlen från Oz är en älskad klassiker världen över som blivit både legendarisk film och som fortfarande spelas flitigt på teatrarna. Här i en förkortad lättlästversion, rikt illustrerad - perfekt som högläsningsbok för lågstadiet eller som läsa-själv-bok för den som vill ha lite mer text än nybörjarläsaren. Trollkarlen från Oz Den förunderlige Trollkarlen från Oz handlar om flickan Dorothy som förs iväg av en cyklon till det magiska landet Oz.

RELATERADE BÖKOR